Celeb

Húsz évet letagadhat a 80 éves Toldy Mária

HG

Létrehozva: 2018.03.20.

Fiatalon sem volt olyan aktív, mint a nyolcadik X felé közeledve az örökifjú énekesnő, akit az Erkel Színházban, saját dalaival köszöntenek tanítványai.

Néhány hét múlva tölti be a 80. évét a Táncdalfesztiválok egykori ünnepelt énekesnője, Toldy Mária. Malek Andrea és ifjabb Malek Miklós édesanyja hihetetlen formában van ma is, akár húsz évet is letagadhatna a korá­ból, ami nem csoda, hiszen imád úszni. Bár a médiában régen hallottunk róla, ő azt mondja, aktívabb, mint valaha, és ez nem csak a szakmai életére vonatkozik.

Barna bőrű hableány

Az énekesnő két Táncdalfesztiválon is nyert a 60-as években. 1966-ban Más ez a szerelem című dalával a legjobb előadóművésznek járó különdíjat nyerte el, 1967-ben pedig a Rövid az élet című dala kapott megosztott első helyezést. Ő énekelte magyarul az 1965-ös eurovíziós dalfesztivál győztes dalát, a Viaszbabát, Tardos Péter szövegével, de biztosan sokan emlékeznek még a Barna bőrű hableány című dalára is. Másik nagy slágere, az Egy, velem ugye könnyen megy című dal pedig sok házibuli hangulatát dobta fel annak idején.

– Egy héten háromszor megyek uszodába, minden alkalommal ezer métert úszok. Ha tehetném, mennék többet is, de sokat dolgozom. Negyvenéves koromban kezdődtek a gerincproblémáim, főleg a magasságom miatt. Az orvosom akkor rám ijesztett, azt mondta, ha nem akarok bajt, akkor járjak úszni – mondta a Borsnak az énekesnő, aki állítása szerint soha nem volt olyan aktív, mint manapság. Annak idején ő alapította meg a hazai musical- oktatás első iskoláját, amelyet máig sikerrel működtet. Születésnapján az ő dalaival köszöntik majd tanítványai, a május hetedikén az Erkel Színházban megrendezett gálán színpadra lép Bereczki Zoltán, Feke Pál, Szulák Andrea, Vágó Zsuzsa, a műsor házigazdája pedig Csonka András lesz.

Az már biztos, hogy Toldy Mária az ünnepen gyerekeinek, az énekesnő Malek Andreának, és fiának, a Los Angelesben élő ifj. Malek Miklósnak fog a legjobban örülni.

– Boldog vagyok, hogy akkor mindketten itthon lesznek. Andit többször látom, mert Bécsből gyakran jár haza. Miklóst sajnos ritkán tudom megölelni, de ha akarom, Skype-on mindennap láthatom.

Az Erkelben igazi családi ünnep lesz, mert az est karmestere és zenei rendezője, az énekesnő férje, az Erkel Ferenc-díjas Malek Miklós zeneszerző lesz.

Zenészdinasztia született

Toldy Mária és Malek Miklós házasságából igazi zenei dinasztia sarjadt, hisz két gyermekük sikerrel követte őket a pályán. Malek Miklós zeneszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola trombitaszakára járt, tanult klasszikus zenét, de több más műfajban is kipróbálta magát. Az Angyalföldi Dixiland Zenekar tagjaként maga is Ki mit tud?-győztes, később olyan legendákkal dolgozott zeneszerzőként, mint Hofi Géza, Koós János, Kovács Kati, Sztevanovity Zorán. Lányuk, Malek Andrea többszörös Artisjus-díjas, Emerton-díjas színésznő, énekesnő, a Színház és Filmművészeti Egyetem után a Rockszínházban játszott, majd a Madách Színház musicaljeinek állandó vendége lett. Bécsben él, de 2012-ben a The Voice – Magyarország hangja egyik mestere lett. Öccse, ifjabb Malek Miklós sikeres zenei producer, évek óta Los Angelesben él. Olyan sztárokkal dolgozott már, mint Anastacia, vagy Jennifer Lopez, de a hazai nézők személyesen az X-Faktor egyik mentoraként ismerhették meg a képernyőn át.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156540_auto_resized.jpg
origo.hu

Meglepő titkot árul el a házasságáról Vilmos herceg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27363_resized.jpg?avcount=1713898510
origo.hu

Az amerikaiak szerint így lesz vége a háborúnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154911_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szülinapos: hatéves lett Lajos herceg. Tündéri, mivel készült neki Katalin hercegné – Galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154390_auto_resized.jpg
ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153686_auto_resized.jpg
vg.hu

Videó: kétszer is landolt Magyarországon a világ legnagyobb repülőgépe – rejtélyes katonai szállítmányt hozhatott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27360_resized.jpg?avcount=1713898510
origo.hu

Hatalmas veszélybe kerültek Ördög Nóráék

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153882_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Galajfű, a pajzsmirigy doktora: ezért érdemes a teáját fogyasztani

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713898510
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713898510
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156790_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/mKygcP253w2Sm7Ew2R3Uex3vVRsjrocIKCYTlqRgxvI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzdjMjc4YTVkYTg3MzRjMDc5M2E5MTljZTAxZTdkMDcz.jpg
KATASZTRÓFA

Életveszély az Ázsia Expressz forgatásán, azonnal riasztottak mindenkit

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
SZERELEM

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja