Hujbert szerződés kényszeríti józanságra

Hujber Ferenc még az alkoholelvonót is vállalta, hogy sikerre vigye az életéről szóló egyszemélyes darabot.
Hujber Ferenc még az alkoholelvonót is vállalta, hogy sikerre vigye az életéről szóló egyszemélyes darabot.

Úgy tűnik, Hujber Ferencnek megérte az életéről szóló egyszemélyes darab kedvéért felszakítani a régi sebeket: a közönség hosszú perceken át állva tapsolt a színész Negyvenen vagyok című one-man-show-jának bemutatóján. Hujber komoly áldozatokat hozott a darab sikeréért, nemcsak zűrzavaros múltjával, hanem az alkoholizmusával is leszámolt. Még elvonóra is elment, hogy teljesíteni tudja a one-man-show-t kiagyaló producer szerződésbe foglalt elvárásait.

– Ma már egyetlen cég sem köt veled úgy szerződést, hogy nincs beleírva: alkalmas állapotban kell lenned munkakezdéskor. A legjelentéktelenebb szerződésben is szerepel. Ma már ez természetes. Az, hogy másodszor is megtalált ennek a szerepnek a lehetősége, nagyban befolyásolta a döntésemet, hogy elvonóra jelentkeztem. Egyébként, miután januárban kijöttem a kórházból, jelentősen visszavettem a tempóból. Most is legfeljebb szociális ivónak mondanám magam – magyarázta Hujber, akinek szavaival csak egyetérteni tud a producere.

– A darab sikeres színpadra vitele érdekében valóban egy nyolcvanoldalas szerződéssel bástyáztuk körbe magunkat és Ferencet is. Mindkét félt köti a titoktartás, de az nem titok – a darabban is elhangzik –, hogy papíron megegyeztünk: Ferencet bármikor szondáztathatjuk a közös munka során, próba és előadás előtt vagy után is. Egyébként erre nem volt szükség, Ferenc komolyan vette a feladatot – árulta el Banner Szűcs Loránd, a Magyarországon stílusteremtőnek szánt első magyar one-man-show ötletgazdája.

Hujber elárulta, nagy megkönnyebbü­lés számára, hogy túl van a bemutatón.

– Drukkerek és ellendrukkerek is eljöttek, óriási dolognak tartom, hogy meg tudtam csinálni, és éreztem, hogy a kö­zön­ség mennyire szeret. Nagyon köszönöm a Jóistennek. És Garas Dezsőnek, színpadra lépés előtt hozzá imádkoztam, hogy segítsen. Neki nagyon sokkal tartozom – tette hozzá meghatódva.