Celeb

Hujber Ferenc: a párkapcsolat aberrált dolog

A. T.

Létrehozva: 2014.07.27.

A hazai művészek között kevés nála megosztóbb személyiség van. Nem érdekli mások véleménye, a magyarországi karrierje és azon dolgozik, hogy minél hamarabb külföldre költözhessen. Szerinte két év alatt bárki világhírű lehet, és ezt bármikor kész bizonyítani. Szerelmesebb a feleségébe, mint valaha, de továbbra is a nyitott kapcsolatok híve.

1. Önről az a pletyka terjeng, hogy megőrült. Egy tehetséges színész, aki sajnos megkattant. Köszönhető ez annak, hogy tavaly nyilvánosságra hozta néhány bűnét.

Nekem nem maradtak csontvázak a szekrényemben. Úgy döntöttem, megadom magamra a kilövési engedélyt és tettem ezt azért, mert semmilyen formában nem érdekel a magyarországi karrierem, a tiszti kereszt, a Jászai Mari-díj, a Kossuth-díj, és soha semmilyen hatalom nem szólhat bele a döntéseimbe. Azért tart itt ez az ország, mert mindenki attól fél, mit mondanak rá mások.

2. Ezért vallotta be, hogy vásárolta az érettségijét, és azt is, hogy nyitott kapcsolatban él a feleségével? 

Hiszek benne, hogy egy olyan térképpel jövünk a földre, amiben megvannak azok a pontok, ahol éppen lenned kell vagy kellene az életed egy adott pontján. Lehet menni jobbra, balra és mikor eljutok a csomópontokhoz, akkor nincs apelláta, nincs család, nincs munka, nincs olyan, hogy nincs érettségi.

Nekem 1995-ben ott kellett lennem a színművészetin, ha ehhez az kellett, hogy érettségit vegyek, akkor ez kellett. Cynthia az más, én a párkapcsolatot eleve aberrált dolognak tartom, lefokozod a saját életteredet. A bulvár persze hónapokig próbálta rám húzni, hogy meleg vagy biszexuális vagyok, pedig nem, csak nem hiszek a hagyományos párkapcsolatokban.

3. Válás helyett azonban heteken belül ismét szülők lesznek. Hogy is van ez? 

Különköltöztünk két hónapra és akkor folyamatosan néztem magamban az érzéseket, hogy mi és hogyan történik bennem. Mindenkinek ajánlom, aki meggyökeredzett kapcsolatokban él, és a legtöbb az. Semmi más, mint megszokás. Én ezt nem akartam, és nem vagyok hajlandó megalkudni. Amikor végül két hónap után hazamentem, szerelmesebb voltam a feleségembe, mint valaha.

4. Elsírta magát, miközben Cynthiáról beszélt.

Mert szerelmes vagyok belé, nagyon szerelmes, és ő most a világ legnagyobb dolgát teszi meg azzal, hogy megszüli a második gyermekünket is. Ha a további életemben napi egy órát térdre borulva töltenék, hogy megköszönjem ezt neki, sem lenne elég. Szeretem, és nála gyönyörűbb nőt még nem is láttam a földön.

5. Akkor most béke, nyugalom és hűség van önök között? 

A nyitott kapcsolat sosem fog változni és nem is szeretném, ha változna. Örülök, hogy ragaszkodtam a megalkuvás nélküli dolgokhoz bár tudom, hogy ez neki nehéz. Olykor mondja is, hogy Feri, engedjünk egy kicsit, legyünk egy kicsit papucsházaspár, de én nem tudok. Én nem azért nem lépek félre, ha nem lépek félre, mert a házasság szabályai szerint ez nem ildomos, hanem mert a feleségem szemében látom, hogy ez neki nem esik jól.

6. Meddig fog tartani a családi idill, ha ismét külföldön vállal munkát? A felesége és a gyermekei is önnel tartanak majd?

Azt majd meglátjuk, kialakul. Az utóbbi a praktikus dolog. Maradjunk annyiban, hogy Cynthiát is külföldről keresgetik. Ne nyissuk ki azt az ajtót, hogy mi van most az országban. A mi fajtánknak, akik nem agymosottak, nagyon kevés lehetőségük van a boldogulásra.  Természetesen próbálunk talpon maradni, de nem, köszönöm nem! Életem első felét töltöttem már diktatúrában, nem kérem még egyszer.

7. Mi az úti cél és mivel fogja a kenyerüket megkeresni?

Ezt még nem árulnám el. Most azon vagyok ezerrel, hogy a terveim meg is valósuljanak, de gondolhatják, hogy nem leszek hirtelen takács vagy hímző. Imádom magamban, hogy nem ragaszkodom semmihez sem radikálisan, a munkámhoz sem. Az embereknek az a legnagyobb bajuk, hogy pörögnek egy mókuskerékben, amiből nem mernek kilépni. Járj világot, próbáld ki magad, nem csak ez az egy élet létezik.

8. Ön egyszer már szerencsét próbált Angliában. Azt mondják, azért tért vissza, mert csak éttermi munkát kapott.

Ha, ha, ha (hosszasan nevet).  Egyetlen egy megveszekedett castingon nem voltam, pedig az étterem tele volt topmenedzserekkel. Senkihez oda sem mentem, eszembe sem jutott. Fogok én még röhögni azokon az embereken, akik ezt mondták. Szerintem világhírűnek lenni borzasztóan könnyű. Icipici tehetség és agy kell hozzá. Komolyan mondom, adjanak nekem két évet a világ bármelyik országában. Nem ötöt, nem tízet, hanem kettőt, és rólam szól majd minden hír. 

9. Ez nem csak mese habbal?

Én ott tényleg nem akartam színész lenni és el is voltam foglalva Cynthiával és azzal, hogy megfejtsem, mit keres ő az életemben, miért van nekem most a hátamra téve valaki, akit vinnem kell az úton. Ő volt a nagy krach az életemben. Most ott tartunk, hogy lassan mindjárt négyen leszünk és a jó isten olyan dolgokkal ajándékozott meg, amikért nem tudok elég hálás lenni, de ez iszonyú nagy teher is néha. 

10. Önt öntörvényű, önfejű művésznek tartják. Ennek köszönhető, hogy eddig nem sikerült beskatulyázni egy-egy szerepkörbe?

Rám nem tudják azt mondani, hogy ez a fiú ilyen vagy olyan. Engem nem lehet sehova sem besorolni, azonnal megosztom az embereket. Ez tizenkét évvel ezelőttről datálódik. Tudtam, hogy őrületes siker lesz a Valami Amerika, amiben én voltam a jó fej srác. Szerencsére akkor kértek fel egy szerepre a Barátok köztbe. Azt mondtam, elvállalom, ha én lehetek a sorozat addigi legszemetebb karaktere, aki végül megerőszakolta szerencsétlen Tildát. Egyszerre jött ki a két film és így nem tudtak kategorizálni, megszületett a Hujber Feri-jelenség. Állíthatom, hogy én vagyok az ország legszélesebb amplitúdójú színésze.

+1. Ígéretesen indult a karrierje, ami makacssága miatt többször is veszélybe került. Mesélne ezekről az esetekről?

Borzasztó érzés, amikor elindul bennem a lökés, hogy ezt meg kell csinálnom és közben pontosan tudom, mi lesz a következménye.  Volt, hogy otthagytam Eszenyi Enikő főpróbáját a Vígszínházban, vagy épp felálltam a Nemzeti Színházból egy főszerepből. Ezek azok a csomópontok, melyekről beszéltem.

Olyankor nem ismerek sem embert, sem istent, nincs más számomra csak a kitűzött cél. Amikor hazajöttem Londonból, bocsánatot is kértem Enikőtől. Ő azt mondta: megbocsátok, de nem felejtek.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17082266_auto_resized.png
origo.hu

Együtt töltötte az estét A Nagy Ő és a Házasság első látásra két legmegosztóbb szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26433_resized.jpg?avcount=1711619715
origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089479_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Átadták a Televíziós Újságírók Díját, Lékai-Kiss Ramóna is elismeréssel távozott – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089945_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089886_auto_resized.jpg
life.hu

Napi horoszkóp 2024. március 28.: az érzelmeké a főszerep

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089856_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Magyar Péter, a baloldal bántalmazó Messiása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26442_resized.jpg?avcount=1711619715
origo.hu

Levetkőzött Ördög Nóra - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073172_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711619715
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088538_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088876_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ennek a 4 csillagjegynek nagy pénz üti a markát még idén tavasszal

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/NGTSkhAe4r_xyD7EZpvixbLravikOwcZ8QXfNh1u_ww/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQwOTEwNTNjNzM5YzQ5NGQ5ODdkYWM4MDNkZWFkNWFm.jpg
Nőiesség

"Nem vagyok se magas, se vékony" – modellnek állt a TV2 sztárja – fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/jv9okhncPXt00nSeSUy95XFYG4AO-JWxFAGfPTw6rx4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyY2Y5NDE5NjQzZjQxZDc4YzdhMzIzZDlkYTUxMzlh.jpg
Rácsokon túl

Zalatnay Cini Lagzi Lajcsinak: „Nagyon nehéz lesz, reszket kezed-lábad, mit szólnak hozzád”