Hosszú Katinka sokszor sír a fáradtságtól

Az úszónő és férje elárult néhány titkot házasságukról és mindennapjaikról.
Az úszónő és férje elárult néhány titkot házasságukról és mindennapjaikról.

Rég nem adott már interjút magyar újságnak Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup. Most a Hot!-tal törték meg a csendet, ahol házasságuk titkairól is meséltek. Például azt, hogy minden nap öt óra tíz perckor kelnek, ha Katinka fordul ilyenkor egyet, Shane pedig a padlón köt ki. Egyébként ez a szerelmes csipkelődés csak addig tart, amíg be nem érnek az uszodába, onnantól kezdve ugyanis ők nem férj és feleség, hanem edző és sportoló.

Otthon viszont Katinka magyarul tanítja Shane-t, aki szereti az országunkat, csak azt bánja, hogy még nem tudja jól a nyelvet, és kevés barátja van. Mondjuk azt Katinka is elismeri, hogy nem pont a „lovacska, cica és okos” szavakat kellett volna elsőként megtanítania Shane-nek, aki így érthetően nem is igazán tud kivel és miről beszélgetni magyarul. De itt van neki Katinka, akivel akkor is Magyarországon képzelik el a közös jövőt, ha az úszószövetségben az van ami, Tusupnak honvágya van, és akadnak nyelvi problémái. Itt alapítottak ugyanis közös vállalkozást, amiben egyre több embernek adnak munkát.

A lap szerint egyébként a házasoknak minden perce be van osztva, Katinka pedig nem átall bevallani, van, hogy olyan fáradt, hogy elsírja magát.

– Ez néha nagyon megerőltető. A luxemburgi versenyen pár hete már 7-kor az uszodában kellett lenni. A nap folyamán pont annyi időm volt, hogy bekapjam az ebédemet, még a bőröndből sem volt időm kicsomagolni. Verseny, utána dopping-teszt, és este 10-11 volt, mire ágyba kerültem. Olyan fáradt voltam, hogy elsírtam magam. Bevallom, néha előfordul ilyen – mesélte Katinka.

Hosszú Katinka nem lesz ott a bajnokságon

Hosszú Katinka kijelentette, nem vesz részt az országos bajnokságon. A női váltónak az úszónő nélkül kisebb lett az esélye arra, hogy megússzák az olimpiai szintet. A májusi Eb-n még lesz erre esély, ahol már Hosszú is indul. Tájékoztatta a Magyar Olimpiai Bizottság az Nso.hu-t.