Gyümölcsös mini mousse torta sütés nélkül

desszert
PUBLIKÁLÁS: 2018. augusztus 16. 14:24
A nagy nyári melegben senkinek nincs kedve a sütő mellett álldogálni. Ilyenkor jönnek jól a sütés nélküli desszertek. Látványosak, finomak, könnyűek, mint a például a gyümölcsös mini mousse torta.

A nagy nyári melegben senkinek nincs kedve a sütő mellett álldogálni. Ilyenkor jönnek jól a sütés nélküli desszertek. Látványosak, finomak, könnyűek, mint a például a gyümölcsös mini mousse torta.

sütés nélkül

A legtöbb sütés nélküli finomság alapja a túró, illetve nagyon népszerű még a sajttorta. Ezekkel csak az a gond, hogy a túró ellen több gyerekemnek is kifogása van, a sajttorta ellen meg nekem. Biztosan nem ettem még igazán jót, de nekem nem jön be. Sokkal jobban szeretem a poharas, könnyed habos finomságokat, de öt gyereknek ilyen desszertet gyártani kész öngyilkosság azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudnék belőle eleget csinálni.

Mi akkor a tuti befutó? A különféle mousse torták. Ráadásul, ha különböző gyümölcsökkel variáljuk, akkor fel sem tűnik, hogy mindig ugyanaz van az asztalon, mert mindegyik más ízélménnyel ajándékoz meg még akkor is, ha a kiindulási alapon nem változtattunk. A mousse torta rém egyszerű: csokis-tejszínes krém és egy jó adag gyümölcs a tetejére zselésített formában. Könnyed, pikáns – a hozzávalótól függően -, látványos és nem utolsó sorban nagyon gyorsan elkészül, csak a dermedésre kell egy kis időt szánni.

Gyümölcsös mini mousse torta

sütés nélkül

Előkészítés ideje:
Főzési idő:
Teljes idő:
Adag:16
Hozzávalók
  • Gyümölcsös zselé:
  • 3 dl víz
  • 7 dkg cukor
  • 12 gramm zselatin
  • 20-30 dkg gyümölcs (fajtától függően)
  • Mousse:
  • 10 dkg minőségi étcsokoládé
  • 2,5 dl tej
  • 12 gramm zselatin
  • 2 dl zsíros habtejszín
  • 3 dkg cukor
Elkészítés
  1. Forraljuk fel a vizet, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a cukrot és a zselatint és kavargassuk addig, amíg teljesen el nem olvadnak a vízben.
  2. Készítsünk elő 16 db kicsi szilikon kuglófformát.
  3. Mossuk, tisztítsuk meg a választott gyümölcsöt és tegyük a formák aljára.
  4. Öntsük a gyümölcsökre a még folyós, meleg, de nem forró zselét és tegyük a hűtőbe a formákat két órára, hogy megdermedjenek.
  5. Eközben forraljuk fel a tejet és adjuk hozzá a darabokra tört csokoládét és a zselatint, majd keverjük csomómentesre.
  6. A cukorral verjük kemény habbá a tejszínt és öntsük hozzá a langyosra hűlt csokoládés masszát.
  7. Simítsuk a formákba a mousse-t és tegyük a hűtőbe most minimum 6 órára.
Megjegyzés
A torta tetejére kerülő gyümölcs bármi lehet: ribizli, málna, eper, meggy, szeder, áfonya vagy ezek keveréke. Étcsokoládé helyett használhatunk fehércsokit is.

sütés nélkül

sütés nélkül

Tipp

  • ha nincs mini kuglófformánk, pohárban is elkészíthetjük ezt a desszertet, csak akkor fordítsuk meg a sorrendet és alulra kerüljön a mousse, majd amikor már kellően megkeményedett, akkor jöhet a tetejére a gyümölcs és a zselé – látványnak sem lesz utolsó a poharas változat
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.