Hírzárlatot rendeltek el Cserhalmi állapotáról

Ellentmondásos hírek érkeztek Cserhalmi György egészségi állapotáról. A színész a Bors érdeklődésére nem tudott jó hírekkel szolgálni, a kórházban, ahol korábban mûtötték, nem mondhatnak semmit. Az ôszre viszont színpadra várják.
Ellentmondásos hírek érkeztek Cserhalmi György egészségi állapotáról. A színész a Bors érdeklődésére nem tudott jó hírekkel szolgálni, a kórházban, ahol korábban mûtötték, nem mondhatnak semmit. Az ôszre viszont színpadra várják.

Jó ideje nem tudni semmit Cserhalmi György állapotáról, aki legutóbb egy gerincműtéten esett át, amit több hónapnyi rehabilitációs folyamat követhet. A műtét a debreceni Kenézy Gyula Kórházban volt, itt érdeklődtünk. Szentgyörgyi János szóvivő azonban nem tudott biztató információkkal szolgálni a Nemzet Színésze állapotáról.

© MTI

– Sajnos nem tudok már nyilatkozni a művész úr gyógyulásáról. Megtiltotta, hogy bármit is eláruljak az egészségi állapotáról – zárta rövidre a szóvivő, aki két hónappal ezelőtt azt mondta nekünk, hogy a lábadozás időszaka csupán néhány napot vesz igénybe, majd azt egy hosszabb rehabilitáció követi a Med-Hotelben.

Mint sokan emlékezhetnek rá, először az a hír járta be a sajtót, hogy a 68 éves színész térdműtétje miatt kellett megoperálni a gerincét. A valóság azonban az volt, hogy a térdműtét jól sikerült, a gerincműtét pedig egy attól teljesen független beavatkozás volt. Maga Cserhalmi György beszélt korábban arról, hogy gerinccsatorna-szűkülete volt.

Elköszönt egy időre a színpadi közönségtől Cserhalmi, áprilisban műtéteken esett át. Kollégái számítanak rá, de nem tudni, mikor térhet vissza © MTI

Elértük telefonon tegnap a színészt is, aki bár örült az érdeklődésnek, kedvesen csak annyit mondott, hogy nem szeretne a hogylétéről nyilatkozni.

– Köszönöm szépen az érdeklődést, de senkinek nem számolok be az egészségügyi állapotomról, csak a családomnak nyilatkozom arról, hogyan vagyok mostanában – mondta a Borsnak Cserhalmi György.

„Köszönöm szépen az érdeklődést, de senkinek nem számolok be az egészségügyi helyzetemről” © MTI

A vászonról visszaköszön

Különös: miközben nem tudni, mikor tér vissza Cserhalmi a színpadra, az­alatt a filmvászontól köszön ránk. Cannes-ban mutatták be ugyanis a színész legújabb filmjét, ahol Balsai Mónika mellett láthatjuk a Jupiter Holdja című drámában. A hazai mozikban egyébként éppen holnaptól tűzik műsorra az alkotást.

A kollégái azonban már nagyon várják vissza. A székesfehérvári Vörösmarty Színház művészeti igazgatója, Bagó Bertalan szerint, ha minden jól megy, akkor az általa rendezett Bertolt Brecht: Jóembert keresünk című darabban térne vissza a színpadra Cserhalmi György. A darab pre­mierjét novemberre tervezi a színház. Ugyanitt az előző két hónapban kellett lemondani a színész önálló estjét, mely Cserhalmi Anzix estek néven futott. A Nemzet Színészét három évvel ezelőtt is eltiltották a színpadi munkától a gerincproblémái miatt, de akkor a következő évadban már újra a világot jelentő deszkákra állhatott.