Hiába vonta be Berkit is, leállt Gesztesi filmje

A legnépszerűbb magyar színészeknek osztott szerepet, még Berki Krisztiánt is meghívta, aki lázasan gyakorolt is, aztán most hirtelen leállt Gesztesi Károly filmjének a forgatása.
A legnépszerűbb magyar színészeknek osztott szerepet, még Berki Krisztiánt is meghívta, aki lázasan gyakorolt is, aztán most hirtelen leállt Gesztesi Károly filmjének a forgatása.

Bár hatalmas felhajtással, a legnagyobb magyar színészek közreműködésével, a világhírű Piroch Gábor kaszkadőr felügyeletével kezdődtek el Gesztesi Károly Bujtor István emlékfilmjének előkészületei, nagyon úgy fest, a színész-rendező mozija egyelőre csak álom marad.

Bujtor Isván emlékét idézte volna fel a mozi, de leállt a forgatás © Czerkl Gábor

A Bors ugyanis megtudta: már hónapok óta áll a forgatás, s benne ötszázmillió forintnál is nagyobb összeg, amit Gesztesi szponzoroktól és a saját pénze befektetéséből szedett össze. Pedig tavasszal még beleshettünk a kulisszák mögé, akkor éppen Berki Krisztián jeleneteit forgatták, akinek – egy kevés szöveggel – erőembert kellett volna alakítania.

Hogy mégsem lesz a nagyszabású tervekből semmi, már pár hónapja is lehetett sejteni, amikor Gesztesit vezető operatőre, Gulyás Buda egyszerűen otthagyta, elment egy másik filmet leforgatni.

– Ez a film is elkészül majd, de most egy sokkal nagyobb dologban vagyok benne Andy Vajnával, de erről még nem beszélhetek. Addig az én filmemet elnapoljuk – fogalmazott szűkszavúan kérdésünkre Gesztesi Károly.

Így azonban nemcsak Gesztesi, hanem sok magyar színész is film nélkül maradt. Stohl András, Kern András és Fenyő Iván állítólag már igent mondott, Gesztesi Ernyei Bélával is egyezkedett, Pokorny Lia, Száraz Dénes és Kiss Ramóna neve is felmerült a mozi kapcsán. Gesztesi producere, rendezője és az egyik főszereplője is lett volna a mozinak.

A Bujtor István-emlékfilm a Balaton-felvidéken játszódott volna, nyomozást, humort és bunyót is ígért Gesztesi, aki jövő tavasszal már a mozikban látta volna viszont a filmjét.