Hét hónapos terhesen is pici a pocakja Szabó Zsófinak, de ez nem feltétlenül baj

Lassan a nyolcadik hónapba lép, de alig kerekedett ki Szabó Zsófi. A várandós kismama közösségi oldalán értetlenkednek követői, vajon hol hordja másfél kilós kisfiát?
Lassan a nyolcadik hónapba lép, de alig kerekedett ki Szabó Zsófi. A várandós kismama közösségi oldalán értetlenkednek követői, vajon hol hordja másfél kilós kisfiát?

Mióta kiderült, hogy gyermeket vár, túljutott a kritikus első három hónapon, és végre beszélhet is áldott állapotáról, Szabó Zsófi egyszerűen kivirult. Szebb mint valaha, és láthatóan kicsattan az egészségtől. Ám akadnak olyanok, akik még ebben az örömteli állapotban is találnak kivetnivalót: mégpedig azt, hogy a műsorvezetőnek terhességének ezen szakaszához képest túl kicsi a pocakja. Zsófi közösségi oldalán legfrissebb fotóit látva, több hozzászólás is érkezett.

Ezt a képet ma küldte anyukám 🤗 Idézem: " Kislányom, nézem a Story extrát és nem is látszik, hogy 8. hónapban jársz a...

Közzétette: Szabó Zsófi oldala – 2017. október 9.

„Tényleg pici a pocid, ahhoz képest, hogy a 7. hónapban vagy” – írta egy kommentelő. „Hogyhogy ennyire kicsi a hasad, azért 7. hónapba már nagyobb kéne legyen!” – írta értetlenkedve egy másik. Zsófi egy-kettőhöz hozzá is szólt, és elmondta, minden rendben van a picibabával.

„A kisfiam méretei nagyobbak, mint az átlag! Semmi köze a pocak nagyságához a kisbaba méreteinek” – írta Zsófi, akinek egyébként még édesanyja, Pálma asszony is megemlítette, hogy első ránézésre szinte meg sem lehet mondani, hogy babát vár.

Rubint Réka végig sportolt

Kissé szokatlan ugyan, de nem példa nélküli, hogy valakinek a hetedik hónapban alig legyen pocakja. Rubint Réka várandósságai alatt végig sportolt, Norbikával ráadásul alig hízott valamit. Béres Alexandra pocakja viszont látványosan gömbölyödött, első terhessége alatt 14 kilót szedett fel.

Zsófi végül a közösségi oldalán írta le, mit gondol pocakja körméretéről és az egész babakérdésről. – Természetesen látszik, de meglepő módon a testalkatomhoz képest mindannyian „nagyobb” állapotra számítottunk, amikor elképzeltük, milyen leszek kismamaként. Pár évvel ezelőtt egy tévés szakember azt mondta nekem, hogy addig, amíg nem leszek terhes, annyit legyek képernyőn, amennyit csak tudok, mert utána vége a karrieremnek, hisz egy elhízott nő maradok. Ez akkoriban nekem nagyon rosszul esett, de őszintén szólva én is így gondoltam. Időközben kiderült a betegségem és azóta annyira egészségesnek érzem magam, hogy kicsattanok az energiától. Megszűnt az állandó fáradtság, eltűntek a pluszkilók, és a jóisten is megajándékozott minket egy kisbabával – írta Zsófi, aki külön kihangsúlyozta, egyáltalán nem érdekli, összesen mennyit fog hízni a várandósság végére.

– Számomra nincs most annál fontosabb, hogy egész nap rugdos a közel másfél kilós kisfiam, aki makkegészséges és az apukájával mindennél jobban várjuk, hogy megszülessen – jelentette ki Zsófi, aki ennél többet a Borsnak sem akart mondani.

Ezt a képet ma küldte anyukám 🤗 Idézem: " Kislányom, nézem a Story extrát és nem is látszik, hogy 8. hónapban jársz a...

Közzétette: Szabó Zsófi oldala – 2017. október 9.

Kalóriára is szüksége van a babának

A nőgyógyász szakember szerint minden rendben lehet egy olyan babával is, aki magzati létét apró pocakban tölti. – A pocak nagysága nem feltétlenül van arányban a baba nagyságával. Ha például az átlagosnál kevesebb a kismama magzatvize, attól is lehet kisebb a pocak, mint ahogy attól is, ha a várandós hölgy sportos testalkatú, erős hasizommal rendelkezik – magyarázta dr. Tahy András nőgyógyász, aki elmondta azt is, az egészséges hízás havi egy kiló körül van. Az igazán nagy és látványos pocaknövekedés pedig a várandósság utolsó harmadában várható.

– Valamennyi súlygyarapodás szükséges annak érdekében, hogy a baba is megfelelően fejlődjön. A magzatnak ugyanúgy van szüksége vitaminokra, ásványi anyagokra, mint kalóriára – magyarázta az orvos.