Hét év után gyűrte le a rák a magyar pornósztárt - nevetve, táncolva ment el Derzsi Anita

Még a barátai sem tudták, hogy éveken át küzdött súlyos betegséggel a 39 éves Derzsi Anita, akinek a szervezete most feladta a harcot. A csinos színésznőt, műsorvezetőt és filmest rengetegen gyászolják.
Még a barátai sem tudták, hogy éveken át küzdött súlyos betegséggel a 39 éves Derzsi Anita, akinek a szervezete most feladta a harcot. A csinos színésznőt, műsorvezetőt és filmest rengetegen gyászolják.

„Repülj, Kicsikém!” – ezekkel a szavakkal kürtölte világgá fájdalmát a debreceni rockbanda, a Diktátor frontembere. Derzsi Vezér szeretett lányát, Anitát gyászolja, akit az elmúlt évtizedekben erotikus show-műsorai, színházi előadásai révén ismerhetett az ország, vagy épp a televízió képernyőjéről, hiszen több műsora is volt egyszerre.

Játssz tovább! – üzente az apja

A Diktátor együttes frontembere a Játssz tovább! című dalukkal búcsúzott a lányától. A dal szövege egyszerre beszédes és megható. „Vigyázz magadra, gyermekem, a hinta elrepült. Porrá leszünk, mint a föld, a kiégett fű nem lesz zöld, és nem lesz jobb nekünk. Melletted alszom és ébredek, mint egy nagy folyó. Ringatlak és átölellek, tiszta szívvel arra kérlek, hogy legyél nagyon jó!”

Tera Bond néven a felnőttfilmesek között világhírű lett, de a néhány éves időszakot épp úgy hagyta maga mögött, mint ahogyan belecsöppent – egyik pillanatról a másikra. Anita életé­nek a mozgatórugója ugyanis a nevetés, a vidámság volt, akkor érezte, hogy igazán él, amikor boldog emberek, hangos kacaj vette körül. És ez az elmúlt évekre is igaz.

– Hét éve küzdött a betegséggel, volt operációja, kapott kezelést, keményen harcolt, hogy meggyógyuljon. Mindebből azonban szinte senki nem vett észre semmit, a testvérem na­gyon jó színésznő volt – mondta a Borsnak Amarilla, akit telefonon értünk el. – Egy dologra mindig figyelt, hogy a privát éle­tét ne keverje össze a szerepléssel, így óvta, védte a magán­életét. A felhajtás, a csillogás, a fény volt az élete. Ezért is tartott mindent titokban, szerette volna, ha úgy tér vissza, ahogyan eltűnt. Vagy ha bármi történik vele, úgy marad meg az emberek emlékezetében, mint az a lány, akinek a nevetés, kacagás, a bolondozás volt az élete…. Így is ment el, táncolva, nevetve – emlékezett testvére utolsó óráira a szerető lány.

© Kriston Erika

Derzsi Anita valóban színes egyéniség volt, miután elvégezte a hajdúböszörményi óvónőképzőt, beiratkozott és színészi végzettséget szerzett Gór Nagy Mária színitanodájában is. Természetes szépségének köszönhetően felnőttfilmes szerepei ellenére is megmutathatta magát színházi darabokban, sőt az Ötös csatorna kábeltelevízió műsorvezetőjeként is.

2008-ban pedig édesapja zenekara, a Diktátor az ő főszereplésével készítette el a Kereslek című számuk videoklipjét.

Harsányi Gábor: Aranyos, kedves színésznő volt

2007-ben Harsányi Gábor a Ruttkai Éva Színházban rendezte meg az Erotica a Westenden című darabot, az egyik főszerepet pedig Derzsi Anitának adta. Talán nem is véletlenül, hiszen a fergeteges vígjátékot átszőtte az erotika. – Nagyon jól megoldotta a feladatát, emlékeim szerint jó pár sikeres előadást megéltünk együtt. Akkor segítettünk neki, amiben csak tudtunk, aztán sajnos megszűnt a kapcsolat. Egy aranyos, kedves színésznő volt – mondta megkeresésünkre Harsányi Gábor, hozzátéve: osztozik a család gyászában.

© Végh István

Kovi csak elismeréssel tu­dott beszélni a gyönyörű lányról, aki sok tekintetben különb volt más felnőttfilmes színésznőknél. – Nagyon jó híre volt. Színésznőként végzett, tökéletesen beszélt angolul, mindig felkészült volt, és gyönyörű, természetes nő – mondta az egykor ünnepelt pornóproducer és rendező. – A Csillagok háborúja felnőttfilmes verziójában, a Porn Wars-ban nem véletlenül lett övé az egyik főszerep. A kapcsolatot egy ideje nem tartottuk, engem is meglepett a halálának a híre. Részvétem a családtagoknak – mondta.

© Kecskeméti Zoltán