Hátat fordít a sorozatnak a Barátok közt színésznője

A sorozatnak és a színházi világnak is hátat fordít egy időre Lóránt Kriszta, a Barátok közt pszichológusnője. A színésznő túravezetésből akar megélni. Első útját a vadtulipános Kazahsztánba tervezi.
A sorozatnak és a színházi világnak is hátat fordít egy időre Lóránt Kriszta, a Barátok közt pszichológusnője. A színésznő túravezetésből akar megélni. Első útját a vadtulipános Kazahsztánba tervezi.
Dr. Ferenczi Orsolya ma este elhagyja a Mátyás király teret, és fiatal barátjával, Márkkal Új-Zélandra költözik. Az utolsó jelenet felvétele után az Orsolyát alakító Lóránt Krisztát színésztársai, a sorozat producere, Kalamár Tamás és a stábtagok elbúcsúztatták. A színésznő egy albumot kapott ajándékba, amelybe az elmúlt nyolc év legemlékezetesebb jeleneteit gyűjtötte össze.

– Fájdalmasan szép szomorúság kerített a hatalmába, mert a fotókat nézegetve a magánéleti emlékeim is eszembe jutottak. Olyan gyorsan elrepültek az évek! Szép volt – mesélte Lóránt Kriszta, aki mégsem bánja, hogy véget ért egy korszak az életében. Sőt, ahogy ő fogalmaz, „fatalista módon kezd szabad repülésbe”.

A színésznő azt sem sajnálja, ha egy időre hátat kell fordítania a színpadnak, mert egyáltalán nem szimpatikus a számára az, ahogy mostanában zajlanak a dolgok a színház világában. Ezért örült, amikor egy túravezető barátja felhívta, arra kérve, hogy segítsen egy kazahsztáni expedíció megszervezésében. Kriszta azonnal igent mondott, mert a túrázás a hobbija, ráadásul orosz édesanyja lévén, a nyelvet is tökéletesen beszéli.

– Nyolcan indulunk útnak a rengeteg élményt tartogató kirándulásra. Az ország legnagyobb nemzeti parkjában április végén, május elején nyílnak a vadtulipánok. Órákon át fogunk lovagolni. Nomád körülmények között élünk, ahol nincs menedékház, ott sátorban alszunk. A park érintetlen terület, ezért „bioszférikus” táplálkozást hirdettünk meg, mivel a helyiek az ott termelt, vegyszermentes alapanyagokból készítenek nekünk ételt – vázolta a túra programját a Barátok közt elköszönő szereplője, aki reméli, hogy az első kaland olyan jól sikerül, hogy több is követi majd. Boldog lenne, ha imádott hobbija a foglalkozásává válna.
Takács Gabi