Celeb

Harry és Vilmos: Sosem felejtjük el az utolsó hívást

Munkatársunktól

Létrehozva: 2017.07.24.

Mindent megtenne Vilmos és Harry herceg, hogy visszapörgethessék az időt, és utoljára elmondhassák édesanyjuknak, mennyire szeretik őt.

Mindössze öt perc – ennyi ideig tartott Diana hercegné utolsó telefonbeszélgetése imádott fiaival. Vilmos és Harry türelmetlenül búcsúzott édesanyjától, unokatestvérei a kertben várták őket közös játékra, a hercegeknek nem volt kedvük Párizsban időző anyjukkal beszélgetni. Diana még aznap éjjel halálos balesetet szenvedett az Alma alagútban. Fiai soha nem bocsátják meg maguknak, hogy az utolsó estén lerázták anyjukat.

– Harry és én is rettenetesen siettünk, hogy lerakjuk a telefont, és visszamehessünk játszani – emlékezik Vilmos az ITV hétfő este adásba kerülő dokumentumfilmjében, ahol először mesélnek az utolsó telefonbeszélgetésről. – Persze ha tudtuk volna, hogy nem látjuk többé, nem halljuk a hangját, ak­kor minden egészen másképp alakult volna. Az a beszélgetés a mai napig éget minket belülről.

– Életem végéig kísérteni fog az a kétségbeesett, utolsó telefon – tette hozzá Harry. – Azóta bá­nom, hogy olyan hirtelen megszakadt, és hogy már arra sem emlékszem, miről beszéltünk. Hogy mit mondanék most neki, ha visszapörgethetnénk az időt? Erre még rágondolni is nehéz.

Az egyedülálló dokumentumfilmben Harry és Vilmos soha nem hallott őszinteséggel beszélnek Diana hecegnőről, aki számukra elsősorban édesanya volt, aki a lelke mélyén örök gyerek maradt, aki önfeledten játszik, csúszdázik imádott fiaival, vagy kacagva furikázik velük el­du­gott, vidéki utakon lehajtott tetejű sportkocsiján.

Pedig az utolsó évek őket is megviselték. Károly herceg és Diana válása után széthullott körülöttük minden. Anyjuk új szerelmek után in­dult, rengeteget utazott – halála előtt Dodi Al-Fayeddel ment Franciaországba – apjuk viszont próbált minél több idôt a fiaival tölteni. 

Leköpték a fotóért

Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én éjjel nagy sebességgel felborult az őt szállító autóval, az akkori hírek szerint motoros lesifotósok elől menekültek. Egyesek gyilkosságra gyanakodtak, amelyet a királyi család egy bizonyos tagja rendelt el, fiai azonban hiszik, hogy a nyilvánosság tette tönkre édesanyjukat. Vilmos emlékszik egy esetre, amikor az anyját követő fotós leköpte az akkor már elvált Dianát, hogy a hercegnő elsírja magát, és ő lefényképezhesse.

– Nem szerettünk telefonon beszélni a szüleinkkel, szívesebben beszéltünk volna személyesen – emlékezik a dokumentumfilmben Harry. – De akkor olyan zavaros volt minden.

Vilmos és Harry Balmoralban voltak éppen, amikor az utolsó telefonbeszélgetés másnapján apjuk behívta őket a kastélyba, leültette a nagyterembe, és közölte velük: édesanyjuk az éjszaka elhunyt. A fiúk első gondolata a felfoghatatlan gyász közben is az az utolsó beszélgetés volt, ami olyan fájdalmasan rövidre sikerült.

Ott volt az esküvőn is 

Húsz év telt el Diana tragikus halála óta, de fiai a mai napig nem képesek feldolgozni a veszteséget. Harry herceg a dokumentumfilmhez összeválogatott, ritka családi fotókat is nehéz szívvel nézte meg, anyja halála óta nem képes ilyen mélyen visszatekinteni a múltba.

Vilmos a filmben bevallja, hogy anyja szelleme ma is vigyáz rá, gyermekeinek, György hercegnek és Saroltának rendszeresen mesél a nagymamáról, akit soha nem ismerhetnek meg, és meggyőződése, hogy anyja mellette volt akkor is, amikor Katalint az oltár elé vezette.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27219_resized.jpg?avcount=1713547817
origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143250_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Testvérviszály lett Vajna Timi nagymamájának kórházi kezeléséből

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142089_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144653_auto_resized.png
metropol.hu

Körtvélyessy felfedte Tordy Géza halálának okát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27218_resized.jpg?avcount=1713547817
origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17073581_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó és egyszerű desszert húsvétra: így készül a csokoládés piskótatekercs

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27216_resized.jpg?avcount=1713547817
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713547817
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17144603_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ennyi volt, lekerül a képernyőről a TV2 sikerműsora

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/iAf_dNB5Qmol82puOI69Fa_tjYLlEM8DZ5xvAsnxKOQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2YxYzA5YzhiOWY3ZTRjOTZiODA5MDIwYTA4MDU5MTUy.jpg
Divat

A Next Top Model Hungary zsűritagja elárulta, mitől szép egy nő valójában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UwzHKNrO1pT7FNeUbRWSO86pUAhiACztqed1Did-Eig/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQxNjA4MjU0ZDdlMDQyMmVhZjViZWQ3NTgxMGQ0NDI0.jpg
Hűtlenség

"Úgyis megcsaltál, amikor akartál" – durva beszélgetés zajlott le Megyeri Csilla és párja közt