Háromszor kapott vért kollégáitól Rékasi

Napokkal a láb­műtétje után vérre volt szüksége Rékasi Károlynak. Ráadásul háromszor is. Többek között kollégái voltak a donorok.
Napokkal a láb­műtétje után vérre volt szüksége Rékasi Károlynak. Ráadásul háromszor is. Többek között kollégái voltak a donorok.

Múlt kedden ismét műteni kellett Rékasi Károlyt. A Barátok közt színészének lábában ugyanis elmozdultak a csavarok, csontja pedig nem forrt össze nyári motorbalesete után. Azóta nagy a csend körülötte, a Bors megtudta, ez nem véletlen. A színésznek három alkalommal is vérre volt szüksége, az egész combján végigfutó seb ugyanis a műtét után vérezni kezdett.

– Nagy nap ez a mai, ma kelhettem fel először az ágyból. Járókerettel megtehettem pár lépést – mondta hétfőn a Borsnak Karcsi, akinek azért is nagy szó ez a pár bizonytalan lépés, mert múlt héten még attól tartottak az orvosok, kivérzik. Sebéből ugyanis nagy mennyiségű vér szivárgott szinte folyamatosan.

– Ahhoz a csontomhoz nyúltak, amelynek erős a vérellátása, és emiatt jelentős vérvesztés lépett fel az operáció után. Maga a mű­tét is nagy vérveszteséggel jár, de erre még felkészült volt a kórház – folytatta Rékasi. – A seb azonban a műtét után is többször vérzett, laikusként csak bámultam, hogy jé, mennyi vérem elment. Soknak tűntek ezek a kivérzések, három alkalommal is vért kellett kapnom – magyarázta a színész, aki szinte könnyek közt beszélt az újabb traumáról s arról a tényről, hogy saját kollégái, akikkel tizennyolc éve szinte minden nap találkozik, mennyi mindent tettek érte.

A műtétet senki nem tervezte előre, így a Barátok közt stábja sem, ám mint ahogy eddig, ezúttal is mindent megtesznek a sorozat első számú rosszfiújáért. A forgatókönyvírók jelenleg is dolgoznak a történet átalakításán. Ám most ennél is nagyobb segítségről van szó. Első hívásra a kórházba siettek a sorozat sztárjai és a stábtagok.

– Kiderült, hogy vérre lesz szükségem, de nem volt elég, így felhívtam a hozzátartozóimat, barátaimat, kollégáimat, akik irányított véradással segítettek rajtam, amit ezúton is köszönök nekik. Hihetetlen jó érzés, hogy ezt megtették értem. Szó szerint a vérüket adták – mondta meghatottan a színész, aki még mindig gyengének érzi magát. A rengeteg kapott vér miatt minden nap laborvizsgálatra van szüksége.