Hamisítással vádolják a NAV-ot Győziék

Gáspár Győző okleveles adószak­értő segítségével védekezik, miután a NAV ötvenmilliós adócsalással és sikkasztással vádolta meg a múlt pénteki házkutatást követően.
Gáspár Győző okleveles adószak­értő segítségével védekezik, miután a NAV ötvenmilliós adócsalással és sikkasztással vádolta meg a múlt pénteki házkutatást követően.

Gáspár Győző ár­tatlan – állítja az a szakértő, aki az adózási szabályok labirintusá­ban eltévedt showman ügyében jár el. Szerinte ügyfele minden forinttal el tud számolni, nem is történt bűncselekmény.

– Először is: ez nem bűnügy, hanem kőkemény adóügy. Az adóhiány önmagában még nem bűncselekmény, ennek egy részhalmaza az adócsalás, amihez szándékosság kell – közölte Angyal József, aki állítja, hogy Győzike ellen koholt vádak alapján indítottak eljárást.

A showman adószakértője szerint Győzi nem bűnelkövető, hanem áldozat

– Példátlan dolog történt: a NAV egy közhiteles nyilvántartást hamisított meg, amit értékelt és elküldött a bíróságnak. A bíróság pedig ezt a NAV-nyilatkozatot egy az egyben átmásolta és be­építette az ítélet indoklásába úgy, hogy Gáspár Győzőt nem is értesítette. Így esélye sem volt, hogy igazolja a pénz eredetét. Emellett azt állították, hogy az ügy­ben emlegetett román cég ifjabb Gáspár Győző tulajdona, pedig az ügyfelem már a gyanúsítotti meghallgatáson közölte, hogy az édesapja a tulajdonos. Teljesen egyértelmű a hamisítás. Hasonló a helyzet, mint A tanú című film híres jelenetében, amikor Pelikán elvtársnak mondják, hogy itt van a tanúvallomása. Ja, nem, ez az ítélet.

Angyal a sikkasztás vádját sem tartja megalapozottnak.

– Ez a vád azért nevetséges, mert az apja adta vissza a kölcsönt. Az ô cégéből akkor tud csak sikkasztani, ha idősebb Gáspár Győző tudta nélkül veszi fel a pénzt. Úgy vádolták meg sikkasztással, hogy az apját ki sem kérdezték – mondta Angyal.

Az agyával keres pénzt

A neten keringő videóban Győzi a bevételi forrásairól mesél: – Jelenleg három cégnél vagyok alkalmazásban, kettőnél tanácsadóként, egynél meg édesapám mellett dolgozom. (…) Gáspár Győző mindig megtalálta a lehetőséget, hogy megfogja mind a két kezével a munkát. Az meg, hogy az agyával is megfogta a munkát, csakis az istennek köszönhető. Az agyamból élek – közölte Győzike.

© Czerkl Gábor