Hamis papírokkal fogadta örökbe? Elveszítheti a fiát Angelina

Nem csupán Brad Pitt-tel harcol a gyermekeiért Angelina Jolie, hanem a hatóságokkal is. Ha most nem magyarázza ki magát, legidősebb fia, a 15 éves Maddox visszakerülhet Kambodzsába. A 2003-as örökbe­fogadást intéző jótékonysági szervezet tagja, Mounh Sarath ugyanis állítja, a kis Maddox születési papírjait meghamisította a gyorsabb ügymenet érdekében. Sarath saját magát tüntette fel a fiú apjaként, hogy aztán le­mondhasson róla, de mivel ez eleve hazugság, az örökbefogadás hivatalosan ér­vénytelen. A férfi most azért állt elő a farbával, mert szeretné, ha a színésznőt kitiltanák Kambodzsából az illegális örökbefogadás miatt.

Angelina 2003-ban © Northfoto

– Örülnék, ha Kambodzsa nem látná többé Jolie-t – jelentette ki, hadat üzenve a színésznőnek. – A hivatalos dokumentumok szerint Maddox még mindig az én fiam, Angelina sosem tisztázta ezt a dolgot – fedte fel Sarath a The Sunnak. A Maddox adoptálását intéző ügy­véd, Lauryn Ga­lindo is benne lehetett a csalásban, hiszen ké­sőbb másfél évet ült, mert ne­veket, születési dátumokat és helyeket hamisított meg, amikor más kambodzsai gyermekek örökbeadását bonyolította amerikai családoknak. Jolie nem kommentálta a hírt, de korábban bírálta Ma­donnát, amiért Malawiból fogadott örökbe gyerekeket.

Maddox már 15 éves © Afp

– Abban az or­szágban nem igazán törvényes az adoptálás. Sosem fogadnék onnan örökbe, ahonnan illegális – nyilatkozta Angelina, aki most maga is bajba került.