Celeb

Haláláig védte gyilkos fiát Szilágyi István – apja véres teste mellett kutakodott a tettes

Földvári Zsófi

Létrehozva: 2020.05.04.

Anyák napja reggelén állítólag kalapáccsal végzett fia Szilágyi Istvánnal. Az ország szeretett művészét évek óta rendszeresen verte gyermeke, de az apai szív mindig megbocsátott neki. Lópici Gáspár még a halála előtti napokban is hazudott, hogy védje a 49 éves fiút.

A környékbeliek már meg sem lepődtek, amikor május harmadikán a reggeli órákban villogó rendőrautók fékeztek a főváros 17. kerületének egyik omladozó háza előtt. A szegényes körülmények között élő, de annál közismertebb Szilágyi családnál rendszeresek voltak a balhék, a szülőkkel egy házban élő 49 éves fiuk miatt, aki évek óta mentális problémákkal küzd. Ezen a hűvös reggelen is miatta érkeztek a rendőrök, arra azonban senki nem gondolt, hogy valószínűleg utoljára jönnek.

A 82 éves Szilágyi István a feleségével, Jolánnal és a közös fiukkal élt ebben a budapesti, kertvárosi házban, ahol már hosszú évek óta súlyos anyagi gondokkal küzdöttek. 

A Bors információi szerint a rendőrséget a színész felesége, Jolika értesítette, aki pánikban szaladt át a házuk mellett üzemelő vegyesboltba.

– Magánkívül volt, kiabált, hogy hívjak segítséget, a papa valószínűleg meghalt – mondta üveges szemmel a reggel tízkor még sokkos állapotban lévő bolttulajdonos. – Ezt a gyereket tilos lett volna kiengedni, hát mindenki tudta, hogy egyszer megtörténik majd a baj. A szívünk megszakad István bácsiért – teszi hozzá a boltos.

Jolika segélykérésére egy környékbeli, egykori birkózó is beszaladt a házba, aki a földön fekvő, a fején erősen vérző idős művész élettelen teste mellett ott találta dühöngő fiát. 

– Azt láttam, hogy önkívületi állapotban keres valamit. Zavartan beszélt. Próbáltam lenyugtatni és átkaroltam a vállát. Leültettem egy székre, és ott vártuk, hogy megérkezzenek a rendőrök. Arról beszélt, hogy neki milyen lelki fájdalmai vannak – nyilatkozta a Borsnak Sándor, akit a rendőrség is kihallgatott, és akinek a ruháján még délután is ott volt a színművész vére. A szemtanú ugyan nem látott kalapácsot, de a pletykák szerint ez volt a gyilkos eszköz.

A hátrányos helyzetű családot a Baptista Szeretetszolgálat támogatta étellel, tűzifával, és bár rendszeresen látogatták a famíliát, a tragédiát ők sem tudták megakadályozni.

– Pénteken voltam utoljára itt, takarítottunk és nagyon nagy terveink voltak – mondja a Borsnak sírva Baricz Dezső, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa. – Ötven napja járok hozzá, rendszeresen kaptak ebédet is.

– A fia itt lakott velük, találkoztam vele minden alkalommal – meséli Baricz, majd így folytatja: – Nem egyszer, nem kétszer voltak lila, kék foltok a művész úron és Jolikán is. De azt mondták mind a ketten, hogy elestek. Egyszer Jolika azt mondta, amikor Péter nem volt otthon, hogy már olyan jóban vagyunk, hogy elárulhatja: Péter vert meg minket, most már elmondhatjuk. Mire István bácsi kikelt magából: „Engem nem ő ütött meg, én elestem!” A te dolgod, hogy mit mondasz, de engem nem vert meg a fiam. Sajnos nem tudtam tenni semmit sem, hiszen ha feljelentést teszek, akkor is letagadta volna a gyermeke védelmében. A halála percéig védte István a fiát – mondta a megtört patrónus. 

A Bors úgy tudja, hogy Szilágyi feleségét a rendőrök a Teve utcai rendőrközpontba szállították kihallgatásra, rajta egyébként – az internetes pletykákkal ellentétben – nem volt semmilyen külsérelmi nyom.

Egyszer már elítélték

Szilágyi István és a fia között, aki egyébként operatőrként dolgozott, amig munkaképes volt, 2017-ben történt egy nagyobb incidens. Ekkor Sz. P.  annyira megverte az apját, hogy abból rendőrségi ügy lett. Mégis könnyek között azt vallotta akkor a bíróságon, hogy ráesett a farakásra, azért sérült meg. Így végül a fiú nem ment börtönbe, másodfokon két év végrehajtásában három év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést ítélt a bíróság. Ez tavaly járt le.

Rajongtak Lópiciért

Szilágyi István évtizedekig a hazai filmgyártás egyik legkedveltebb alakja volt, szinte minden itthon készülő alkotásban feltűnt: több mint kétszáz filmben és sorozatban játszott. Ő volt a Bors sorozat Sipos ura, az Indul a bakterház piócás embere, a Tenkes Kapitánya Pityik őrmestere, a Három testőr Afrikában című Rejtő-adaptáció Potrienje. A legtöbben mégis a Keménykalap és Krumpliorr Lópici Gáspárjaként emlékeznek rá és közel két évtizeden keresztül ő volt a lottó reklámarca is.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27196_resized.jpg?avcount=1713492910
origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142175_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141496_auto_resized.jpg
vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17138855_auto_resized.jpg
ripost.hu

Senkinek sem kell Zámbó Jimmy egykori nyaralója, drasztikus lépésre szánta rá magát a család

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27195_resized.jpg?avcount=1713492910
origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140211_auto_resized.jpg
travelo.hu

Mintha idegenek lények lennének - A Kilimandzsáró különleges fái

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713492910
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713492910
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135372_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kitálalt az uralkodó bizalmasa: ilyen volt valójában II. Erzsébet királynő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/6bsESZcbegwTv-qqCYlu4r9pYw2qwPqVHqF0Y5A7fm0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MxNDQzMmQ2ZTJiNzRiOWZhZGYwY2JlMzQ3MDVlMDAx.jpg
BOTRÁNYOS

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/qXB74QkEJUfIrZYmEunDDCwjt0HPbchZ8rxyUSMjGEk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjcwNGYyY2VmMDQ0ZDliZWQ1YTQ1NDE0ODIwYWE0.jpg
MONOKLI

„Hiába kiabáltam segítségért" – brutálisan összeverték a magyar énekest, sokkoló fotók