Hajós feszengve égette szénné Ganxstát

Égetés, savazás, cinkelés, pörkölés – ez vár Ganxsta Zolee-ra szombat este az RTL Klubon, ahol többek közt Hajdú Péter és az utóbbi időben inkább a TV2-vel dolgozó Hajós András gúnyolja gátlástalanul. A műsor alapötlete igen régi: 1941-ben készült el az első Roast, akkor persze még nem tévében, hanem egy szalonban égették egymást amerikai humoristák és ismert emberek. A tengerentúlon „nyársra húzták” már Ronald Reagent és Donald Trumpot, de Pamela Anderson és Frank Sinatra is megkapta már a magáét. Ebbe az illusztris sorba állt be Ganxsta, akit, mint kiderült, nem is mindig volt olyan egyszerű kifigurázni. Hajósnak legalábbis biztosan nem. Mert bár rutinos humorista, szívesebben köszörüli a nyelvét politikusokon.

A rappert nem könnyű kifigurázni, jól viseli az égetést © Végh István

– Nem igazán szeretem azt sem, ha engem égetnek, és azt sem, ha kifejezetten ne­kem kell valakit cikizni. Stand uposként, humoristakánt elsősorban magamat figurázom ki, magamon keresztül mutatom meg az esetlenségeket. Kevésbé szeretek másokat szidni, pláne, ha azok művészek vagy médiaszemélyiségek. Magamat vagy politikusokat figurázom ki, úgy gondolom, hogy azok, akik hatalommal rendelkeznek, ezt bírniuk kell. Így tettem például a Heti Hetesben is. De akkor is, legalábbis azt gondolom, inkább szívvel csináltam, és nem másokat megalázva – magyarázta Hajós, akit kissé feszélyezett új feladata, amihez még neki is fel kellett nőnie.

– Ennek ellenére feltétlenül ki akartam próbálni magam benne. Sok itteni szereplővel dolgoztam már együtt, mindannyian tudjuk, hogy szerep, munka, az az ér­dem, ha alázattal vé­gezzük a munkánkat – fogalmazott a tévés, aki éppen akkor kerül majd az RTL Klub kép­ernyőjére, amikor a konkurenciánál már a Sztárban sztár előkészítésében kellene részt vennie. Az énekesműsor zsűrijébe azonban, mint tudjuk, már nem ül be.

Hajós kényesen ügyel arra, hogy ne veszítse el a függetlenségét, csak produkciókra szerződik © Végh István

– Egyik csatornának sem köteleztem el magam állandóra. Független televíziós vagyok, aki produkciókra szerződik. Így, amikor valamilyen műsorra szerződöm, és annak a versenytilalmi hatálya lejár, jogosult vagyok akár másik csatornához is elszerződni. Ez így is marad. Függetlenebbnek érzem magam annál, mintsem hogy leszerződjek – magyarázta Hajós.

Nagy Ferót már kicikizték

Az első, öt évvel ezelőtti Roaston Nagy Feró előtt tisztelgett a humoristaszakma, vagyis egészen pontosan a Nemzet Csótányából csináltak komplett hülyét. Ahogy az akkori adást, a mostanit is élő közönség előtt vették fel. A korábbi adásban sem Havas Henrik, sem Varnus Xavér nem merték vállalni szívatást. A mostani adás az RTL Klub történetében elsőként megy majd 18-as korhatáros karikával főműsoridőben.

A Roast csapata mindig egy hírességet pécéz ki magának. Ezúttal Gangxsta Zolee-t © Végh István

Kapcsolódó jegyzetünket itt találja.