Hajdú Péter lenyomta Kárász Róbertet

Kárász Róbert és Batiz András cége hárommillió forintot követelt Hajdú Pétertől, most úgy tűnik, az ügyvédi költségek mellett a perköltséget, megközelítőleg hatszázezer forintot is ők fizethetnek. Cégük keresetét ugyanis első fokon a bíróság elutasította.
Kárász Róbert és Batiz András cége hárommillió forintot követelt Hajdú Pétertől, most úgy tűnik, az ügyvédi költségek mellett a perköltséget, megközelítőleg hatszázezer forintot is ők fizethetnek. Cégük keresetét ugyanis első fokon a bíróság elutasította.

Beviszünk a TV2-be!

Hogyan lehetséges, hogy a TV2 két emblematikus arca a bíróságon néz farkasszemet? A konfliktus 2009-re nyúlik vissza. Batiz András és Kárász Róbert cége ekkor tett ajánlatot Hajdú Péternek, hogy beszélgetős műsorát, a Frizbit átviszik a Story TV-ről a TV2-re. Egy szándéknyilatkozat is született a felek aláírásaival. Hajdúnak utolsó körben azt ajánlották, ő műsorvezetői díjat kap, a műsort pedig Kárászék gyártják majd. Hajdú szerint korábban sokkal előnyösebb lehetőségekkel kecsegtették, így nemet mondott.

Egy év múlva azonban a csatorna programigazgatója ajánlatot tett neki, és Kárászéktól függetlenül szerződött a TV2-höz. Batizék ekkor beperelték, hárommilliós közvetítői díjat kértek rajta számon.

Elszállt a Frizbi

– Annak a babérjait szerették volna learatni hárommillió forinttal, hogy Hajdú Péter a TV2-höz került. Nagyjából úgy próbálta előadni Batiz András, hogy a kis kezdő Hajdú Pétert bemutatták itt nagy embereknek, és rajtuk keresztül kellett volna szerződést kötnie, de ő megszegte a megállapodásukat – közölte Hajdú ügyvédje, dr. Mester Csaba a Bors megkeresésére, és hozzátette: – Ráadásként Hajdú egy korábbi cégével írtak alá szándéknyilatkozatot, és a jelenlegi cégen szerették volna behajtani.

Hajdú Péter hónapokkal ezelőtt kifejtette: szánalmasnak találja, hogy látszólag csak azért nem szüntették meg ezt a céget, hogy a vele való pereskedést be tudják fejezni. Megkeresésünkre röviden kommentálta a múlt héten született ítéletet.

© © Bors

Ámokfutók

– Végre! Igaz, csak első fokon, de véget ért Batiz és Kárász ámokfutása velem szemben! – mondta határozottan.

A TV2 Mokkájának műsorvezetője írásban reagált megkeresésünkre, és bár az ítéletet nem kommentálta, felelősségét az ügyben határozottan elhárította: „Batiz Andrással 2011 óta üzletileg és minden egyéb tekintetben külön utakon járunk. A pert is ő kezdeményezte, ez az ő ügye. Hajdú Péterrel normális, kollegiális a viszonyunk” – közölte Kárász, aki a cégnyilvántartás szerint a mai napig tagja az Andromédia Kft.-nek.

Milliós bünti

Batiz Andrást telefonon értük el, ő azt mondta, nekik már van egy jogerős végzésük arról, hogy jár nekik a hárommillió forintos kötbér, ami a szándéknyilatkozatukban szerepelt. A megállapodást aláíró cégét azonban Hajdú eladta, attól hiába várják, hogy fizessen. Most azért pereltek, hogy tőle kaphassák meg ezt az összeget.

– Ezzel fizetjük meg az árát annak, hogy rászabadítottuk az országra Hajdú Pétert – kommentálta az ítéletet Batiz.

A Bors úgy tudja, hogy...

...Hajdú Péter 2009-ben a Happy Film Kft. tulajdonosaként szerződött Batizék cégével. A szándéknyilatkozatban szerepelt egy hárommilliós kötbér is. Szerződés azonban nem jött létre a felek között. Ezt követően Hajdú eladta a cégét, majd bejelentkezett nála a TV2, és megállapodtak. De ezt már egy másik cégével kötötték meg.

Batizék nyilván a Happy Filmtől követelhettek csak bárminemű tartozást, és követeltek is. Döntés úgy született, hogy a cég tulajdonosa, képviselője egy tárgyaláson sem volt ott, mert nem kapták meg a bírósági idézéseket. Batizék ezt követően gondolták úgy: Hajdún próbálják behajtani egy mással szemben fennálló tartozásukat.