Hajdú Péter: Anyám sírva hívott fel, mi van Katával

„Mi van Katával?” – kérdezte remegő hangon a vonal végén Hajdú Péter édesanyja, miután egy portál hírül adta, hogy Sarka Kata súlyos autóbalesetet szenvedett.
„Mi van Katával?” – kérdezte remegő hangon a vonal végén Hajdú Péter édesanyja, miután egy portál hírül adta, hogy Sarka Kata súlyos autóbalesetet szenvedett.

„Borzalmas balesetet szenvedett Sarka Kata! Luxus­autójával túl gyorsan hajtott, ezért elvesztette az uralmat egy kanyarban autója felett! Az orvosok küzdenek érte” – kürtölte világgá egy portál, a cikkhez pedig egy kerítésnek csapódott luxusautó képét is mellékelték. Néhány perccel később már csörgött is Hajdú Péter telefonja.

– Édesanyám sírva hívott fel, hogy látta a hírt a Facebookon. Szinte sokkos állapotban volt – emlékezett az embert próbáló helyzetre Hajdú Péter. – Tudtam, Kata a szüleivel van, de természetesen azonnal hívtam őt. Majd jómagam is megnéztem ezt a mocskot. Onnantól kezdve folyamatosan érkeztek a hívások. Egy közeli barátunk is pánikhangulatban keresett, és tucatszám érkeztek az aggódó és érdeklődő üzenetek.

De nem csak hozzá, Kata és rokonaik telefonjaira is. A látszólag like-vadász honlapra felkerült drámai hírrel az üzemeltetők feltehetően túllőttek a célon. A „szenzáció” ugyanis néhány óra múlva eltűnt a honlapról. Igaz, maradt ott bőven más, hasonlóan bántó és sértő tartalom.

A Bors rövid nyomozásba kezdett, és kiderült, a honlap csak egy abból a több tucatból, amely hosszú hónapok óta hasonló tartalmakkal terjed főleg a Facebookon. A szenzációhajhász cikkek ugyanis a legtöbb esetben csak akkor válnak olvashatóvá, ha az ember like-olja az adott oldalt. Ezúttal Kata balesetével próbálták magukat népszerűsíteni.

A nemkutya.info oldalt a hivatalos adatok szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tyukodon regisztrálták. De mindezt nem kell komolyan venni. A regisztráló személye ugyanis Mekk Elek, aki címként a Haraplak utca 88. számot adta meg. A településen természetesen ilyen nincs. Azt is megtudtuk, az oldal feltehetően egy külföldi szerveren fut. A regisztrációhoz megadott mobilszámot pedig hiába hívtuk, senki nem vette fel.

Ez az eset azonban nem maradhat következmények nélkül. Legalábbis ezt állítja Hajdú Péter, aki a jelek szerint szintén minden követ megmozgat, hogy megtalálja a tettest. Sőt ennél tovább is megy.

Ekkora mocskos hazugságot, hogy lehet írni?! Egy szó sem igaz ebből, hogy képzelik ezt???? Kata nem szenvedett balesetet...

Közzétette: Hajdú Péter2016. március 4.

– Szigorítani kellene a törvényt! Az utóbbi években egyre több olyan sértő tartalom jelenik meg az interneten, amelynek a forrása, üzemeltetője ismeretlen. Meg kellene oldani, hogy addig egy oldal se
legyen látható a neten, amíg az üzemeltetője be nem azonosítja magát a hatóságoknál. Legyen az természetes személy vagy vállalkozás – mondta a Borsnak Hajdú.

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a producer az eset miatt feljelentést tesz-e, erről ugyanis nem kívánt nyilatkozni.

Nagy hal húzta ki a gyufát

A like-vadász oldalak feltehetően egyik legnagyobb mágusa akasztotta össze a bajszát Hajdú Péterrel. A birtokunkba jutott e-mail címe alapján ugyanis kijelenthetjük, az összes olyan oldal az ő kezében van, amely szenzációhajhász cikkeivel mindenki számára ismert a közösségi oldalak hírfolyamából. A mindenegybenblog, a lajkolj, eztnezdmeg, a napilajk mellett a nemkutya is egy ilyen.