Celeb

Hajdú cégével együtt eltűnhet Alekosz pénze is

Bors

Létrehozva: 2017.09.27.

<p>Alekosz lehet az egyik nagy vesztese annak, hogy Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment ukrán kézbe került. De mi köze a jobb időket megélt valóságshow-hősnek Hajdú bonyodalmas cégügyeihez?</p>

Alekosztól idén év elején vette vissza az RTL Klub A ValóVilágban nyert harmincmilliós lakását, mivel még évekkel ezelőtt szerződést szegett azzal, hogy a konkurenciához igazolt. Pedig Alekosz úgy hitte, jól jár: furfangos szerződést kötött, amelyben leírták, ha az RTL ráhúzza a vizes lepedőt, a TV2 kártalanítja. Alek Hajdú Péter akkori cégével, a Frizbi Entertainmenttel szerződött, de a szerződésben az anyagi felelősséget a TV2 akkori tulajdonosa, az MTM-SBS Televízió Zrt. vállalta. Azóta Hajdú eladta a cégét, a TV2 pedig már Andy Vajnáé.

A kártalanítás még fél évvel az után sem történt meg, hogy az RTL visszavette a lakást, Alekosz pedig annyira bepöccent, hogy felkereste az ország egyik legmenőbb ügyvédi irodáját.

– Február 15., a bírósági ítélet óta várom, hogy valaki jelentkezzen ez ügyben, és kártalanítson. Ehelyett elzárkóznak előlem, és mindenki úgy tesz, mintha amnéziás lenne. Ennek nem így kellett volna lennie – méltatlankodott Alekosz, akinek ügyvédje, dr. Árnyasi Katalin szerint jó esélye van, hogy egy perben nyertesen kerüljön ki.

– Ez az ügy nem más, mint sima szerződésszegés. Ügyfelem annak idején két szerződést kötött a Frizbi Entertainmenttel, az egyik, ami az Összeesküvők című műsorban való részvételét, kötelezettségeit részletezi, a másik pedig az a kötelezettségvállalás, amely arra vonatkozik, hogy mi történik, ha Alekosztól visszaveszi nyereményét az RTL Klub – magyarázta a Zamecsnik iroda ügyvédnője, aki átnézve a hivatalos iratokat. Arra jutott, hogy tökéletesen megalapozott Alekosz igénye a Frizbi Entertainmenttel szemben. A kártalanításnak per nélkül is meg kellene történnie, de Alekosz és képviselői már attól sem riadnak vissza, hogy bíróságra vigyék az ügyet.

– A szerződés pontosan kimondja, és ezt Alekosz is pontosan tudja, hogy a TV2 korábbi tulajdonosa vállal kötelezettséget arra, hogy őt kártalanítsa. Ez egy jogi kérdés, amiről, ha arra kerül a sor, a bíróság eldönti, hogy ki-kinek tartozik – mondta Hajdú, hozzátéve, korábban beszélt ez ügyben Alekosszal, de most már inkább csak ügyvédek útján tárgyalna vele.

A TV2 nem kívánta kommentálni sem Hajdú, sem Alekosz szavait.

Így lett Vilma nénié a cégbirodalom

2016. tavasza: Nyomozást indított a NAV a Hajdú-féle Frizbi Entertainment Kft. ellen.

2016. június 16.: Az angol cégnyilvántartás bejegyzi a GB-UA Entertainment Ltd. céget. Ügyvezetője Valentyna Leinart ukrán állampolgár.

2016. június 29.: A Frizbi Entertainment Kft. belépett új tagként a GB-UA Entertainment Ltd.-be.

2016. december 11.: Hajdú kiszáll a Frizbi Entertainment Kft.-ből.

2017. január 16.: A társaság beolvad a GB-UA Entertainment Ltd.-be.

2017. június: A NAV nyomozói megszállják a TV2 Róna utcai székházát a Frizbi Entertainment Kft. Tv2-vel kötött szerződéseit vizsgálva.

2017. július 14.: Valentyna Leinart ügyvezetői tisztsége megszűnik, az 1939. májusában született, szintén ukrán állampolgárságú Vilma Ferencivna Komari az utóda.

2017. augusztus 10.: A cégbírósághoz Hajdú Péter ügyvédje benyújtja a kérelmet, hogy a Frizbi Entertainment Kft. beolvadhasson a GB-UA Entertainment Ltd.-be, ezáltal Magyarországon megszűnik a cég.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135624_auto_resized.jpg
origo.hu

Így törtek be az Andrássy úti luxusüzletbe - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27115_resized.jpg?avcount=1713291310
origo.hu

Kizuhant a kórház harmadik emeletéről egy beteg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132321_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17126662_auto_resized.jpg
vg.hu

Magyar autópályák: csak most terjed el az a szokás, amit a KRESZ is előír, de Nyugat-Európában már több évtizede működik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27127_resized.jpg?avcount=1713291310
origo.hu

Váratlan bejelentést tett Amerika, Ukrajna nem fog örülni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17075366_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135915_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Csendre és nyugalomra van szükségünk" - Szívszaggató posztban búcsúzott családja a ráckeresztúri repülőbaleset pilótájától

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135373_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, ezekben a percekben mentenek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/9JxSysKcyK_5cXWw82kU6fjwl1FuqakCG2PX2phFk2I/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzhjOGJjMGVjZjRmYjRiYWFhMjZiNjAzMDVhMzVhMGFm.jpg
Karrier

Majka Curtist másolja? Ezért szegődött az RTL-hez

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/ZhURTMsf4D0fQ_dDqCpNUjCb0P_OMJz-4tCsANwUAGg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3YzEwNGVmZjRlYjQ2ODE5ZDFjMDQyZmU0NjRkY2Zl.jpg
Tünemény

„Végre eljött ez a pillanat, hogy a karunkban tarthatjuk a legkisebb fiunkat” – Szegedi Fecsóék megmutatták gyönyörű kisbabájukat – fotó