Győzike apja hazahozatja Dávid holttestét

Tragikus balesetben meghalt Gáspár Dávid Skóciában. A húszéves fiú családja most pénzt gyűjt, hogy hazahozathassák szerettük holttestét. Idősebb Gáspár Győző segít nekik.
Tragikus balesetben meghalt Gáspár Dávid Skóciában. A húszéves fiú családja most pénzt gyűjt, hogy hazahozathassák szerettük holttestét. Idősebb Gáspár Győző segít nekik.

Az alig húszéves, salgótarjáni Gáspár Dávid tavaly szeptemberben költözött a skóciai Edinburghbe, hogy munkát keressen, hogy a családját segíthesse. Ételfutárként sikerült is elhelyezkednie, azonban január elsején balesetet szenvedett: autójával frontálisan ütközött. A mellette ülő 13 éves unokatestvére, Dániel is megsérült, mindkettőjüket a helyi kórházba vitték. Dániel kulcscsonttöréssel megúszta az esetet, őt azóta már haza is engedték. Dávid éle­téért 11 napig harcoltak az orvosok, azonban nem tudták megmenteni.

Szülei összeroppantak a gyásztól.

– Nagyon szerettük Dávidot, a halála összetört minket, még nem tudjuk feldolgozni, hogy elvesztettük őt – mondták a helyi lapnak zokogva a szülők. – Azzal nyugtatjuk magunkat, hogy most már békében pihen. Szeretnénk megköszönni az orvosoknak, hogy megpróbálták megmenteni az életét és a helyi lakosoknak, akik a baleset idején kijöttek a házaikból, hogy vízzel és pokrócokkal támogassák a fiunk unokatestvérét – mondták.

A skót rendőrség még nyomoz az ügyben, ezért a szülők kérik: bárki, aki látta a balesetet, jelentkezzen, ugyanis a tragédia egy nem túl forgalmas úton történt. A család nehéz helyzetbe került, nincs elég pénzük, hogy Dávid holttestét hazahozassák. Egy internetes gyűjtőoldalon, az Indiegogón próbálják összeszedni a szükséges pénzt.

© © Shutterstock

– Mindenképpen itthon szeretnénk eltemetni őt és megadni neki a végtisztességet, de a szállítás nagyon drága. Minden segítség jól jön – mondta a Borsnak Dávid sógora, Zsolt.

Győzike családja is beszállt a pénzado­mányozásba.

– Ugyan nem vér szerinti, hanem csak névrokonaink, de mindenképpen segítünk. Ahogy meghallottuk a szomorú hírt, az unokám, Gabriella, rögtön intézkedni kezdett. Ebben a szörnyű tragédiában feltétlenül szeretnénk segítséget nyújtani, amivel csak tudunk – mondja a Borsnak Győzike édesapja, idősebb Gáspár Győző.