Gyereket akar Lovasi András és Földes Eszter

A közös munka csak szorosabbá tette a pár kapcsolatát, amiből már csak egy gyerek hiányzik.
A közös munka csak szorosabbá tette a pár kapcsolatát, amiből már csak egy gyerek hiányzik.

Egy szerelmi háromszög több szálon futó története és a Kiscsillag zenéje találkozik április 26-án, az Erkel Színház színpadán egy különleges darabban, amelyet a Válótársak színésznője, Földes Eszter rendez. Lovasi Andrással írt művét viszi színpadra Semmi konferencia címmel.

Az ifjú házasok között nem csak a munkában, a magánéletben is érezhető az összhang, a da­rab sajtótájékoztatóján összebújva, egymás szavába vágva beszéltek a műről és a közös munkáról. Már a jegygyűrűjüket sem takargatták.

– A Kiscsillag dalait fűzzük fel egy dramaturgiai szálra. A történet tíz éve van a fejemben, de papírra eddig nem vetettem. A feleségemmel közösen kezdtük írni, teljesen természetes folyamat volt, hogy Eszter belenyúlt. Szükségem volt rá, hogy más is lássa a történetet. Eszter színházi szemmel tekint rá, mást tart fontosnak. Sokszor hajnali kettőkor felkeltünk, beszélgettünk, és ebből alakult a darab egy év alatt – magyarázta Lovasi, hozzátéve, egy ko­rábbi koncertszínházban már segített neki Eszter, így evidens volt, hogy ő rendezi a darabot. Ez ellen egyébként a zenekari tagoknak sem volt kifogásuk.

– Természetesen izgulok, színészekkel könnyebb dolgozni, de hallgatnak rám a fiúk is. Leginkább a szövegmondás tekintetében van szükségük segítségre, András például állandóan motyog – magyarázta Eszter, akit férje felkért, hogy játsszon is a darabban. Eszter azonban egyelőre hezitál, mert bár szerepelt már zenés műben, a da­rab szereplői, Pásztor Anna, Péterfy Bori vagy Falusi Mariann mellett úgy érzi, nem rúghat labdába.

Ezenkívül azonban semmiben nincs vita a házastársak között.

– Azt hiszem, a nyomás inkább összehoz bennünket. Mindketten megküzdöttünk ezért, mindkettőnknek egyformán fontos – mondta Eszter, akitől András veszi át a szót.

– Nincs igazán gyakorlatunk ebben, soha nem dolgoztam együtt a párommal. Nyilván van benne konfliktusforrás, de ahogy a többi vitánkat, ezeket is tudjuk kezelni. Inkább erősíti a kapcsolatunkat. Jó együtt hülyéskedni, elfáradni.

Eszter azt is elárulta, babát terveznek, ebben sincs vita, csak az időpont kérdéses. A színésznő már most is szülne, de a végső szót András mondja ki.