Gyászol a színészvilág: elhunyt Haás Vander Péter

Hosszan tartó betegség után, 52 éves korában elhunyt Haás Vander Péter színész, szinkronszínész, írja a Színház.hu.
Hosszan tartó betegség után, 52 éves korában elhunyt Haás Vander Péter színész, szinkronszínész, írja a Színház.hu.

Haás Vander Péter a Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1989-1990 között a József Attila Színházban játszott, majd utána az Arany János Színház társulatának volt a tagja. Innen a Tivoli Színházhoz szerződött, majd 1996-tól a Budapesti Kamaraszínházban játszott a színház megszűnéséig.

A színház mellett játszott néhány játékfilmben, így a Sacra Coronában, A Hídemberben és A vizsgában, valamint néhány népszerű tévéfilmben, például a Családi körben, a Kisvárosban vagy a Presszóban.

1963.02.05.-2015.07.13."Isten visszahívott tőlünk.Kegyelmével békét, s hitet adott.Meggyóntad Neki minden vétked, s...

Posted by Zsófia Vander Haás on Monday, July 13, 2015

A legtöbben azonban szinkronszínészként ismerték, ő volt például a Doctor Who-ban A Doktor, a Cobra 11-ben Frank Stolte, a Lostban Desmond David Hume, A szökésben Quinn, a Shark - Törvényszéki ragadozóban Leo Cuttler államügyész vagy a Rex felügyelőben Richard Moser ügynök magyar hangja.

De az ő hangján szólalt meg magyarul Andy García a Lélegzetben, Steven Seagal a Volt egyszer egy igazságban, Alec Baldwin A téglában, Benedict Cumberbatch A hobbitban, vagy Geoffrey Rush a Ház a Kísértet-hegyen című filmben.