Gyászhír: Meghalt Uhrin Benedek - videó

Hosszú betegeskedés után 92 éves korában elhunyt Uhrin Benedek – értesült a Bors. Súlyosan rokkant fia magára maradt.
Hosszú betegeskedés után 92 éves korában elhunyt Uhrin Benedek – értesült a Bors. Súlyosan rokkant fia magára maradt.

Az utóbbi időben sokat betegeskedő, 92 éves Uhrin Benedeket a Merényi Gusztáv Kórházban érte utol a halál.

Az internet első magyarországi sztárja évek óta a nagy visszatérésre készült, de a színpad helyett kis híján az utcára került százszázalékosan rokkant fiával együtt, miután őket is behálózta a lakásmaffia. A vagyonából kiforgatott apát és 59 éves fiát végül egy civil szervezet mentette meg, így a Havanna lakótelepi panellakásban maradhattak.

Benedek bácsi egyébként már fiatalkorában énekesi karrierről álmodott, de amikor a hatvanas évek derekán kiállt a dalaival a Ki mit tud?-ban Major Tamás bizottsága elé, egyből elutasították.

A sikerre sokat kellett várnia. Már majdnem nyolcvan­éves volt, amikor 2000-ben valaki felfigyelt a Rebeka kutyáról szóló dalára, aminek köszönhetően néhány évig felkapott haknisztárként járta az országot, sőt a fiatalok körében népszerű Sziget Fesztiválon is többször megfordult. Az idős úrnak onnantól meggyőződésévé vált, hogy csak azért nem válhatott korábban híres énekessé, mert az előző rendszerben nem hagyták érvényesülni.

Uhrin Benedek magánélete sem volt könnyű. Korán egyedül maradt az agyhártyagyulladástól, majd gyermekparalízistől rokkant fiával, akivel nagyon szorosan ragaszkodtak egymáshoz.

A teljes ellátásra szoruló Attila sorsa édesapja halálával bizony­talanná vált.