Gyász: fehér rózsával búcsúztatták az énekest

Egy-egy szál fehér rózsával és saját énekével engedték utolsó útjára szerettei szerda reggel az Old Boys énekesét, Szabó György Balázst.
Egy-egy szál fehér rózsával és saját énekével engedték utolsó útjára szerettei szerda reggel az Old Boys énekesét, Szabó György Balázst.

Szerda kora reggel vettek végső búcsút Szabó György Balázstól, az Old Boys együttes énekesétől, aki február végén hunyt el. A 71 éves zenész évek óta súlyos beteg volt, most tüdeje felmondta a szolgálatot.

Balázs kollégái, barátai és családtagjai már reggel hét óra után gyülekezni kezdtek a kispesti temetőben, hogy leróják kegyeletüket az elhunyt előtt. A család kérésére a szertartáson hivatalos minőségben nem vehettek részt a sajtó munkatársai, így fénykép sem készülhetett az eseményről. A temetés szokatlan időpontja ellenére megközelítőleg száz-százhúsz gyászoló várta a végső búcsút, legtöbbjük egy-egy szál fehér rózsával érkezett.

– Szervusz, Balázs! Haragszom rád, hogy elmentél. A szám azt mondja, haragszom, a szívem és a lelkem nem – szólt megrendülten Szidor László, az Old Boys együttes vezetője, aki azt is felelevenítette, hogy barátja a kudarcot és a sikert is nehezen dolgozta fel, régóta nem lelte örömét az életben. – Tavaly még reménykedtünk, hogy felépülsz betegségedből, de a javulás csak időszakos volt. Elmentél.

Ezt követően az együttes énekesnője, Nádai Beatrix adott elő egy dalt, majd a pap és a kántor búcsúja következett. A könnyeikkel küszködő gyászolók jelenlétét megköszönte a család, majd arra kért mindenkit, hogy mielőtt végső nyughelyéig kísérik a zenész hamvait, hallgassák meg Ba­lázs előadásában a Buona sera című dalt.

© © Bors