Gyász: elhunyt a legendás humorista

Lehr Ferenc halálának hírét Nádas György közölte Facebook-oldalán. A zenész-komikus rákbetegségben szenvedett, de halálát egy egészen szerencsétlen baleset okozta.
Lehr Ferenc halálának hírét Nádas György közölte Facebook-oldalán. A zenész-komikus rákbetegségben szenvedett, de halálát egy egészen szerencsétlen baleset okozta.

Lehr Ferenc még 1983-ban Boncz Gézával és Fogarasy Jánossal alapította meg az Atléta Trió nevű formációt, amely az ország egyik legnépszerűbb zenés-humoros csapata lett. A trió főként zenei paródiákat adott elő. A tragédia hírét egyébként közeli ismerőse, Nádas György hozta nyilvánosságra a közösségi oldalán.

„Drága Barátaim! A mai nappal az Atléta Trió a Mennybe ment. Boncz Géza és Fogarasy János után ma hajnalban Lehr Feri is elment. A legfájdalmasabban emlékezem mindhármukra” – közölte Nádas György.

A Blikknek nyilatkozott Lehr özvegye, aki elmondta, a legendás humorista hihetetlen, szinte filmbe illő módon veszítette életét: házimunka közben szenvedett súlyos balesetet múlt hétfőn, és két napra rá, február 24-én délután fél hatkor meghalt.

– Kevesen tudják, de Feri immár 26 éve rákbetegséggel küzdött, amit gyógyszerekkel kezelt. Sajnos ezek az orvosságok már régóta nem voltak elég hatékonyak, pár hónapja viszont egy kísérleti szert kapott, és ettől elkezdte jobban érezni magát. Az életkedve is visszatért. Mivel eldöntöttük, hogy a surányi házunkat eladjuk, aznap mindketten az épület körül tettünk-vettünk. Feri csinált egy állványzatot, amelyről az ereszcsatornát tisztította, de megcsúszott és lezuhant. Nagyon megijedtem, hiszen súlyos fejsérülést szenvedett, és rögtön hívtam a mentőt. A legszörnyűbb azonban az volt, hogy a rákbetegsége miatt nem tudták megfelelően ellátni, ráadásul vérzékenységben is szenvedett. Két nappal a baleset után hagyott itt minket – idézte fel Ágnes asszony.