Gubás Gabit csak okkal lehet vetkőztetni

Kétgyermekes édesanya Gubás Gabi, magánéletét nem tarkítják válságok és hangos szóváltások – ezekből viszont bőven kijut neki a Válótársak Zsófijaként. 

Kétgyermekes édesanya Gubás Gabi, magánéletét nem tarkítják válságok és hangos szóváltások – ezekből viszont bőven kijut neki a Válótársak Zsófijaként. 

A színésznő kétgyermekes édesanyát játszik az RTL Klub sorozatában is, Zsófit férje, a Stohl András alakította Sáfár Bálint tíz éven keresztül csalta. Ám míg a filmben szereplő asszony éveken keresztül tűrte a megaláztatást, Gabi hasonló helyzetben azonnal búcsút mondott a hűtlen férfinak.

– Ha egyetlen pont van, amely közös a megformálandó karakter életében és az enyémben, akkor abból már tudok dolgozni, hogy hitelesen megformáljam a szerepet. Bár úgy tapasztalom, sokunkkal előfordult már, hogy a barátja vagy barátnője, vagy a szerelme elárulta. Velem is megtörtént, hogy átéltem ezt a fajta árulást, a megcsalást. Zsófi tíz évig pontosan tudta, hogy Bálint félrelép, számomra viszont elképzelhetetlen, hogy együtt legyek valakivel, akiről kiderült, hűtlen volt – magyarázta Gubás Gabi, aki szerepe szerint a második évadban volt férje öccsével kerül közelebbi kapcsolatba.

A Válótársak Zsófiját évekig csalja a férje (Stohl András)

– Az én életemben hasonlóra még nem volt példa, de izgal­-mas, hogy a forgatókönyvírók ezáltal bonyolítják majd a történetet – mondta Gabi, aki még egy valaminek örül igazán: hogy Zsófinak eddig nem volt ágyjelenete. Egyébként talán Gubás Gabi az egyetlen főszereplő színésznő a sorozatban, akit még nem vetkőztetett le a rendező, Kovács Dániel Richárd.

Gabi az egyetlen főszereplő a sorozatban, akinek még nem volt ágyjelenete. Ő örül ennek

– Szerencsére a karakterem nem olyan típus, hogy el kellett volna gondolkoznom azon, vállalok-e egyáltalán ágyjelenetet. Alapvetően azt vallom, lehet vetkőzést vagy szerelmeskedést szépen, ízlésesen forgatni, és, hogy ha oka van a történetben, akkor azt meg kell mutatni. Vállaltam már színházban én is olyan szerepet, ahol le kellett vetkőzni. De, ha csak arról szól a jelenet, hogy lássunk két mellet, akkor mindig kerültem az ilyen felkérést és visszautasítottam a szerepet – mondta a színésznő, aki kifejezetten szégyellősnek tartja magát az efféle munkához.

– Mondták már többen is, nem is értik, hogy lehettem egyáltalán színésznő, hiszen a magánéletben is alapvetően visszahúzódó személyiség vagyok. De, ha színpadra megyek, ott eltűnik Gubás Gabi és egy egészen új nő leszek.

„Szégyellős vagyok az ágyjeleneteknél” © OPI