Grammyre jelölték Pressert

Presser Gábor és Adamis Anna neve is szerepel a kihirdetett Grammy-jelöltek listáján. A legjobb rapdal kategóriában, Kanye West mellett.
Presser Gábor és Adamis Anna neve is szerepel a kihirdetett Grammy-jelöltek listáján. A legjobb rapdal kategóriában, Kanye West mellett.

A legjobb rapdal kategória jelöltjei közt Kanye West New Slaves című száma is versenyben van a Grammy-díjért. A rapper ennek a dalnak az utolsó másfél percében használta fel hangmintaként Presser Gábor zenéjét és Adamis Anna szövegét, az 1969-es Omega-nótát, a Gyöngyhajú lányt.

A rapper hangmintának használta a klasszikus Omega-számot

Presseréknek olyan világhírű rapsztárokkal kell megküzdeniük, mint ASAP Rocky, Drake, Macklemore & Ryan Lewis feat, Wanz vagy Jay-Z és Justin Timberlake. A hír már Presser Gábor fülébe is eljutott, de egyelőre nem foglalkoztatja.

– Nem igazán tudok ehhez érdemben hozzászólni, csak buta közhelyeket mondanék. A hírnél többet egyébként sem tudok az egészről. Rengeteg munkám van, koncertjeim, ezeknek a próbáin veszek részt, most nem igazán van időm ezzel foglalkozni – reagált a váratlan jelölésre Presser.

Pici bácsi korábban már azt is tisztázta, hogy a pletykákkal ellentétben az önimádatáról és több tízmilliós lemezeladásairól híres Kanye West enegdélyt kért és kapott a Gyöngyhajú lány használatára. A feldolgozásnak köszönhetően a magyar szerzőpáros nevét a rapper Yeezus című lemezének borítóján is feltüntették.