Görög Zita új életet kezdett

Modellként mesés összegeket keresett, és gyermekei édesapja mellett is mindig anyagi biztonságban élt Görög Zita. Ám öt hónapja szakított Seres Attila koreográfussal, és új életet kezdett.
Modellként mesés összegeket keresett, és gyermekei édesapja mellett is mindig anyagi biztonságban élt Görög Zita. Ám öt hónapja szakított Seres Attila koreográfussal, és új életet kezdett.

Azt beszélik, nem megy a modelliskolája, anyagi nehézségekkel küzd... Van alapja a pletykának?

- A válság itt is érződik, de szerencsére a híresztelésnek semmi alapja. A suli háza táján minden rendben van. Azért nincs előtérben, mert évente csupán két alkalommal hirdetek felvételit, így legközelebb szeptemberben lehet jelentkezni. De mint mondtam, csődről szó sincs.

Egyedülálló anyuka lett két kisgyerekkel, mégis nagyon vidámnak tűnik...

- Remekül érzem magam, sokkal felszabadultabb vagyok, mint korábban. Nincs semmiféle rossz érzésem, éjszakánként nyugodtan alszom, és ami a legfontosabb, teljes erővel koncentrálok a nyárra, amikor folyamatosan dolgozni fogok: négy éve vagyok az Óbudai Nyár háziasszonya, mesekönyvet írok, és Bécsbe is járok divatbemutatózni.

Visszatér a modellkedéshez?

- Nem egészen. Tehetségkutató iskolában dolgozom, a neve Future Talent Stúdió. Ott tanítok többek között modellkedést, és azt, hogyan lehet érvényesülni a modellszakmában. Segítek a fotózások során a modellnek, hogyan álljon, hogyan tartsa a pózt, de ott vagyok akkor is, amikor például sminkelik – szóval az egész munkafázist végigkövetem. Ebbe az iskolába tizennégy éves kortól húszévesig lehet jelentkezni, és a célja nem a manapság divatos diplomahalmozás, hanem hogy kiderüljön, az odajárók milyen tehetséggel rendelkeznek. Nagyon jó kezdeményezés, a szülők is könnyebben dönthetnek, milyen pályára alkalmas a gyerek. Van többek között tánc-, színművészet-, koreográfia- és fotográfiaoktatás is.

Ha a gyerekeknél tartunk, már észleli, hogy valamiben különösen tehetségesek?

- Hogyne, nagyon is! Milán fiam, aki ötéves, az extrém sportok megszállottja. Képzelheti, ennek mennyire örülök... Elképesztő dolgokat művel, gördeszkával száguld le a csúszdán, olyan kunsztokat mutat be BMX-en, hogy elájul, aki látja. Tele van energiával, ha nem két keréken csinálja a „show-t”, tollasozunk, és ötéves létére megver.

A négyéves Lotti mi lesz, ha nagy lesz?

- Nála is egyértelmű a tehetség. Mindene a tánc, és már most ez az élete. Nem is kérdés, hogy ezt az édesapjától örökölte...

Kulisszák mögött szerettek egymásba

Görög Zita és volt párja, Seres Attila koreográfus 2003-ban, a Megasztár első szériája alatt ismerkedett meg és szeretett egymásba, ekkor a férfi még nős volt. 2005-ben vállalták fel a szerelmüket, Seres elvált, és Zitával kezdett új életet. Két gyermekük született: a most ötéves Milán és a négyéves Lotti. Idén januárban váltak külön az útjaik. Mint Görög Zita a Hot! magazinnak elárulta: nem egy harmadik fél miatt mentek szét, a férfi túlságosan a munkájába temetkezett, ő pedig hiányolta a romantikát, és nem tudta párjának megadni az otthon nyugalmát. Magyarul kihűlt a szerelmük. Tavaly karácsonykor komolyan elszánták magukat, hogy rendbe hozzák a kapcsolatukat, de menthetetlennek bizonyult.