Geszti Péter: A nemzedékem depis alkoholista

Az élethez való szokatlan pozitív hozzáállásával és állandó jókedvével saját magát is kakukktojásnak látja Geszti Péter generációjának többségéhez képest.
Az élethez való szokatlan pozitív hozzáállásával és állandó jókedvével saját magát is kakukktojásnak látja Geszti Péter generációjának többségéhez képest.

Az éppen a popbizniszbe való visszatérésén dolgozó rapper szerint korosztályából mára sokan elvesztették az igazi életkedvüket.

– Sokan depisek, kiégtek vagy apatikusak – megértem őket. Ebben gyakran benne van egy természetes öregedési folyamat, de benne van az is, hogy a független és teljesítmény elvű emberek nehezebben találják meg a helyüket itthon. A hagyományos intellektuális és morális értékek nem számítanak fontosnak. Sem a kulturáltság, sem a nyitottság, sem a tolerancia. Ezek helyett az erőszakosság, az előítéletesség, a szolgalelkűség jön szembe gyakran, és ezek következményeként egyfajta fásultság és bizalmatlanság tapasztalható. Ahogy a Ready Player One mondja: „a valóság elég ronda hely” – festett lesújtó képet a nagy magyar valóságról az 51 éves Geszti Péter, aki ezzel szemben optimista világszemléletének és életkedvének köszönhetően rózsaszín szemüvegen keresztül szemléli a világot.

– Nem akarok beledepisedni és beleszürkülni a hétköznapok arcrepesztő kisszerűségébe és közönyébe. Ami létvágy megvan bennem, azt pont azzal élesztem fel, hogy újra zenélek. Ezért is lett Létvágy az album címe, amihez inspirációt részben a családom, részben a zene, és részben a barátaim adtak. Sok köztük a vidám dal, amiből jókedv árad, noha tudomást vesz a valóságról. De talán még fontosabbak számomra a komoly dalaim, amelyekben megkísérlem összefoglalni, hogy miben hiszek, mi szerint akarok élni ma. Nem szeretek üzengetni a dalaimmal. Csak az érzéseimet hordozzák, sok energiával. Ha talál bennük valaki valami közöset, akkor tud velük azonosulni – mondta Geszti.