Gesztesi: tudom, mennyit ihatok, és csak szívattam Tvrtkót

Nem költözik Izraelbe, és bár nem veti meg az alkoholt, kontroll alatt tudja tartani a poharazást – állítja Gesztesi Károly, akiért az elmúlt hónapokban sokan aggódtak, valljuk be, okkal.
Nem költözik Izraelbe, és bár nem veti meg az alkoholt, kontroll alatt tudja tartani a poharazást – állítja Gesztesi Károly, akiért az elmúlt hónapokban sokan aggódtak, valljuk be, okkal.

Új élet kezdődött Gesztesi Károly számára de­cember 14-én, amikor a TV2 Mokka című műsorában Vujity Tvrtko vendége volt. A színészt azért hívták be, hogy őszintén elmondja: miért kell miatta sorozatosan lemondani a színdarabokat, amelyekben játszik, hogyan fordul elő, hogy elindul egy győri fellépésre, azonban sosem ér oda, mióta és mitől lett megbízhatatlan, s persze igaz-e a pletyka, miszerint ko­moly alkoholproblémái vannak.

A kitárulkozó beszélgetés he­lyett azonban valami egészen bizarr előadást láthatott a nagyérdemű, Gesztesi összevissza be­szélt, homályos sztorikba kezdett, a figyelme csapongott. Megrázó és egyben megdöbbentő percek voltak azok számára, akik utoljára életerősnek és összeszedettnek látták a színészt. Gesztesi ak­kor azt mondta, talán itt az ideje egy kicsit visszavonulnia a világ zaja elől, nem tagadta hogy belefáradt a hétköznapokba. A januári hírek azonban me­gint munkáról szóltak, állítólag Iz­raelben szeretne dolgozni, oda szeretne költözni.

Ajándékba adta DNS-ét

A színész egy igen különleges ajándékkal lepte meg karácsonyra a gyermekeit. Szó szerint saját magából adott egy darabot.

– Az „ÉN-M” nevű nyakba függőt kapták, ami olyan egyedileg kialakítható ékszer, amelyben a saját DNS-ünket tárolhatjuk, amit a szájnyálkahártya sejtjeiből vonnak ki. Az ember szó szerint saját magát adhatja oda valakinek – mesélte büszkén a színész.

– Halálosan jól érzem magam itthon, eszem ágában sincs el­költözni – kezdte kedélyesen Gesztesi Károly. – Egy munkafelkérés kapcsán jött szóba Iz­rael, intendánsnak hívtak egy hatvanállomásos színdarabba. Még nem válaszoltam, a hónap végéig van időm átgondolni, hogy mit szeretnék. Most egyébként egy szinkronmunkán dolgozom, Stallone bőrébe bújok – folytatja válaszul arra a kérdésünkre, van-e ereje dolgozni, minden rendben van-e vele.

– Tökéletesen jól vagyok! Szeretem a jó borokat vagy a pálinkát, de szó sincs arról, hogy ön­pusztításba kezdtem volna. Ez hülyeség! Pontosan tudom, hogy mi­kor, mennyit ihatok. Az a bizonyos Tvrtko-interjú… Aki érti a humort, az láthatta, hogy csak szívattam a barátomat. Nem akartam egyetlen kérdésére sem válaszolni, nem voltam sem ré­szeg, sem másnapos. Szeretek élni, jól élni, és bár hajlamos vagyok a gyertyát mindkét végén égetni, nem áldoznék fel mindent, amiért évtizedeken át megdolgoztam – jelentette ki határozottan a színész.