Gesztesi kamuzott az izraeli színházról

Teljes a zavar Gesztesi Károly kijelentései körül. Azt mesélte, felkérték, legyen az izraeli nemzeti színház munkatársa, de erről a teátrum nem tud.
Teljes a zavar Gesztesi Károly kijelentései körül. Azt mesélte, felkérték, legyen az izraeli nemzeti színház munkatársa, de erről a teátrum nem tud.

Izraelben kezd új életet Gesztesi, Gesztesi felmérte a terepet Izraelben – ilyen, és hasonló szalagcímekkel robbantott nemrég Gesztesi Károly, aki végighaknizta a sajtót azzal, hogy felkérték a tel-avivi nemzeti színház intendánsának. Azt nyilatkozta, Izraelbe költözik, mert visszautasíthatatlan munkaajánlatot kapott.

– Bár nap mint nap tapasztalom, hogy itthon valamiért imádnak az emberek, lehet, hogy hamarosan elhagyom Magyarországot. Kaptam egy szerződést, amit ha aláírok, egy évre Izraelbe utazom – magyarázta a színész januárban a hot!-nak, s később a Borsnak beszélt a részletekről is.

– Egy munkafelkérés kapcsán jött szóba Izrael, intendánsnak hívtak egy hatvanállomásos színdarabba. Még nem válaszoltam, a hónap végéig van időm átgondolni, mit szeretnék – mondta akkor, hozzátéve, kollégáját, Száraz Dénest is magával vinné, aki viszont azt nyilatkozta, nem hallott a tervről. Utóbb Gesztesi már azt állította, csak viccelődött, esze ágában sincs költözni, de most tovább növelte a káoszt: a napokban fiaival Izraelbe utazott.

A Bors megkereste az izraeli nemzeti színházat, a Habimát, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. Kérdésünkre a sajtóosztály azt válaszolta, hogy a teátrumban senki nem tud a leendô együttmű­ködésről a magyar színésszel. Hozzátették, a Habima intendánsa Ruth Tonn.