Gábor Zsazsa ma lép a századik évébe

Idén is ünnepséget szervez férje a most 99 éves Gábor Zsazsa születésnapjára. Hazai rokona, Gábor Marci szerint valószínűleg kiskutyát kap ajándékba.
Idén is ünnepséget szervez férje a most 99 éves Gábor Zsazsa születésnapjára. Hazai rokona, Gábor Marci szerint valószínűleg kiskutyát kap ajándékba.

Idén is szülinapi zsúr elé néz Hollywood legismertebb magyar származású színésznője, Gábor Zsazsa. Akárcsak tavaly, feltehetőleg idén is világsztárok köszöntik ma a 99 éves színésznőt Bel Air-i otthonában.

Köztudott, hogy Zsazsa lábát 2002-ben egy autóbaleset következtében amputálni kellett, és részben lebénult. Azóta kilencedik férje, Fréderic von Anhalt herceg ápolja közös villájukban. Bár mozgásképtelen, elképesztő életerő lakozik benne: napi rutinja van, és érdeklődve figyeli a világ eseményeit. Legutóbb például a Golden Globe-díjkiosztót nézte, most pedig az Oscar-díj-átadást várja. Ám a filmes gála előtt még megünnepli születésnapját, melyről Magyarországon élő rokona, Gábor Marci mesélt a Borsnak.

– Nem ritka, hogy a családunk tagjai megérik a száz évet, Zsazsa édesanyja például 103 éves korában hunyt el, így kétségem sem fér ahhoz, hogy jövőre a századikat ünnepelhetjük – bizakodott Marci, aki ma telefonon köszönti nagynénjét.

Bár Zsazsa ágyhoz van kötve, számára az a legnagyobb öröm, ha a barátai veszik körül.

– Anhalt most is csillogó partival készül a születésnapra, és idén is kizárják a sajtót. Zsazsa dívaként tűnt el a nyilvánosság elől, így emlékeznek rá, nem engedi meg magának, hogy ilyen állapotban lássák. Szerettei és barátai azonban boldogan ünnepelnek vele, és mivel imádja a kutyákat, nem kizárt, hogy a torta mellett egy kutyakölyökkel is meglepik a jeles napon – magyarázta Marci, aki abban is biztos, hogy Zsazsa már soha nem fogja megtudni, hogy egyetlen lánya, a Conrad Hiltontól született Francesca tavaly életét vesztette.

– Túlságosan felzaklatná, ha értesülne róla – véli Marci.

© © AFP–Europress