Frei Tamás idegenvezetőnek állt Miamiban

Frei Tamást is felfogadhatjuk idegenvezetőnek 540 ezer forintból. Ennyibe kerül az a miami út, melyen a volt tévés kalauzolja a turistákat.
Frei Tamást is felfogadhatjuk idegenvezetőnek 540 ezer forintból. Ennyibe kerül az a miami út, melyen a volt tévés kalauzolja a turistákat.

Hétnapos, ötéjszakás körutazást kínál az egyik iroda Frei Tamással. Az első nap a repüléssel telik, a második pedig egy félnapos buszos városnézéssel. A napfényes város híres negyedeit – Coconut Grove, Coral Gables, Little Havana, Art Deco – a leírás szerint Frei Tamás jelenléte teszi különleges hangulatúvá. Másnap a várostól néhány kilométerre lévő Everglades Nemzeti Parkba is elkíséri az utazókat Frei. Itt számos különleges állat- és nö­vényfajt, még egy aligátorfarmot is meg lehet nézni, légpárnás motorcsónakkal pedig a mocsárvilág is megtekinthető.

Frei Tamás egyébként a telet évek óta Miamiban tölti, ami Nizza és Budapest mellett a harmadik otthona.

– Külföldön senki sem ismer fel az utcán, amit nagyon élvezek. Egyszerűen élek. Amerikában például biciklivel, Nizzában kismotorral járok – mesélte korábban a Borsnak a regényíró, aki azt is elárulta: Miamiban feleannyi a villanyszámlája, mint itthon.

A mostani csoportos utazásról is szívesen beszélt a Borsnak az egykori tévés, akit Miamiban értünk el.

– Régóta együttműködő partnerem a szóban forgó utazási iroda, a regényeim olvasói között nyereményutakat sorsol ki és a helyszínekre utazásokat szervez. Más érdekeltségem ebben nincs, az utakat ők szervezik, értékesítik és ők keresnek rajtuk. Az árakat és a programot ők határozzák meg. Én az utasokkal semmilyen formában nem állok kapcsolatban, csak majd itt, Miamiban találkozom velük – mondja Frei, aki bevallja: nem eredeti az ötlet.

– Magam is elmentem egyszer úgy Párizsba, hogy végigjártam Dan Brown sikerkönyve, a Da Vinci-kód az ottani helyszíneit, innen az ötlet. Idén elmegyünk például az Agrárbárók egyik helyszínére, a Faena házba is – teszi hozzá.

Egyébként főleg a rajongói vállalkoznak az útra, tavaly is mindenkinél volt egy műve, amit dedikáltattak vele.