Fordulat Som-Balogh Edina pornóperében

A Kúria kimondta: a színésznőnél az igazság. Még nincs teljesen vége a pornómagazinos ügynek, de már szinte biztos: ő lesz az, akit kárta­lanítani kell.
A Kúria kimondta: a színésznőnél az igazság. Még nincs teljesen vége a pornómagazinos ügynek, de már szinte biztos: ő lesz az, akit kárta­lanítani kell.

Boldog Som-Balogh Edina, mert mellette áll a jog, és hamarosan remélhetôleg megbűnhődnek azok, akik besározták a nevét. Másrészt viszont még mindig elönti a düh, ha fel kell idéznie az elmúlt évek alatt történt igazságta­lanságot.

– Soha nem fo­tóztak ocsmány magazinba! – mondja Edina. – Terhes voltam, amikor a mocskos pornómagazin miatt járnom kellett a bíróságra. Nem bírtam idegekkel, végül mindent a férjemre bíztam.

Krisztián küzdött, hogy nyerjen az igazság. Történt ugyanis, hogy évekkel ezelőtt egy pornómagazin címlapjára került Edina úgy, hogy egy „akció­ban lévő” meztelen női testre montírozták a fejét.

– Ocsmány fotó volt – folytatja. – Bepereltük a lapot, én és a Barátok közt is, mert használták a sorozatbeli nevemet, a Kingát. Annyira megdöbbentette a bírót is ez a mocskos ügy, hogy első fokon szokatlanul komoly kártérítést ítéltek meg.

© Fotó: DFP

Ötmillió forintot a kiadótól, ötmilliót a felelős szerkesztőnőtől, attól a Lévai Adrienntől, aki aktmodellként és a prostiügyek kapcsán szerepelt eddig a lapokban.

– Ezt a pénzt sosem tudtuk volna behajtani, mivel más ügyek miatt már kényszertörlés alatt volt a cég – folytatja Edina.

Az ügy másodfokra került, ott is elismerték a jogsértést, de a szerkesztőnőt felmentette a bíróság. Még Edinának kellett volna hétszázezer forint perköltséget kifizetni, ami egyéb kiadásokkal majd egymillióra rúgott.

– Ekkora arcátlan gaztett után, miután meghurcolnak, bemocskolnak, még én fizessek a szerkesztőnőnek?! Azonnal jogorvoslatért fordultunk a legfelsőbb bírói testülethez, a Kú­riához. Igazunk lett, hatályon kívül helyezték a másodfok döntését, törölték az erre vonatkozó illetéket.

Ilyen esetben újra kell tárgyalni az ügyet, de ez a Kúria döntése után remélhetôleg már csak formaság lesz. Szinte biztosan győz az igazság.

– Nem nyerészkedni akarunk, nem pénz kell, csak az igazság! – szögezi le Edina.

– Azt szeretnénk, hogy ilyen szemétségek ne történhessenek meg, még az interneten sem. Azt hiszik, hogy bárkit bemocskolhatnak? Bárkinek az arcát odatehetik, és még nekünk kell magyarázkodni? Aki ezt elkövette, az ne ússza meg! Mondja ki a bíróság, hogy bűnös, felelnie kell! Azóta is próbálnak be­sározni, mert azt hiszik, az interneten bármit meg lehet tenni. Bízom benne, ha megszületik a jogerôs döntés, akkor megtanulják, nem tehetnek bármit. Mindenesetre újra tettünk büntetőfeljelentést is.