Folytatódik a menekülés a Tényekből a TV2-nél

Amióta a TV2 új hírigazgatója a székébe ült, mindennaposak lettek a felmondások. Kedden a Tények egyik szerkesztő-műsorvezetője állt fel.
Amióta a TV2 új hírigazgatója a székébe ült, mindennaposak lettek a felmondások. Kedden a Tények egyik szerkesztő-műsorvezetője állt fel.

Garantálható volt, hogy a tulajdonosváltás után lecserélt Azurák Csaba távozásával változások lesznek a TV2 aktuális műsoraiban, arra azonban aligha számított bárki is, hogy egymást érik a felmondások. Rengeteg pletyka kering arról, ki csatlakozik a csatornához, és ki marad, egy változás azonban kedden biztossá vált: Kőrösi Gábor, a Tények szerkesztője és olykor a reggeli hír­blokk műsorvezetője is beadta a felmondását.

Ráadásul információnk szerint úgy hagyta ott az állását, hogy egyelőre nincs új munkája, és annak dacára választotta a bizonytalanságot, hogy nemrégiben alapított családot, kisfia alig múlt egyéves. Minden jel arra utal, hogy egyre kevesebben tudnak azonosulni az új hírigazgató szerkesztési elveivel, politikai részrehajlásával. Kőrösi a reggeli értekezleten mondott fel.

– Köszönöm az érdeklődést, de nem szeretném kommentálni a felmondásomat – zárta rövidre a választ a Borsnak Kőrösi.

A folyosói pletykák arról szólnak, hogy a csatorna Gönczi Gábor leigazolása után más RTL Klubos emberre is szemet vetett. Állítólag ajánlatot tettek Barabás Évának és az egyik kreatív producernek, Rubin Kristófnak is.

– Ezek csak mendemondák, valójában szó sincs arról, hogy távoznának – mondta el Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

A TV2 újraéleszti a korábban népszerű Naplót, amelynek műsorvezetője Várkonyi Andrea lesz. A hírek szerint még egy nagyágyúval, Friderikusz Sándorral akartak erősíteni, őt arra kérték fel, hogy készítsen riportokat a műsor számára. Úgy tudjuk, hogy a tévés nem mondott igent az ajánlatra.

Mikor kezdődtek a bajok?

Hadas Kriszta hosszan foglalkozik egy Facebook-bejegyzésben a TV2-ben uralkodó állapotokkal:

„... nem a TV2 Napló, most már egykori riporterei felejtettek el valódi riportokat készíteni, nem engedték nekik! Maradtak számukra a kolbászfesztiválos, a gyógygombás és a hogyan fogyjunk le témák. A választások előtt pedig gyerekes szülőkkel, a megélhetésüket természetesen féltő, családos riporterekkel politikailag is felnyalatták a padlót, és most már, hogy nincs szükség rájuk, megszüntetik őket. (...) Még ott voltam, amikor Schmitt Pál plágium­botránya közben nem hogy riportot, még véleménykérdést sem lehetett feltenni az ügyben. Ennyit Tvrtko utólagos lázadásáról. Évekkel korábban kellett volna! De ebben nekem is bűnrészem van.”