Férje kihantolta Gábor Zsazsa hamvait

Eltemették, de férje kivette a sírból, és hazavitte Gábor Zsazsa urnáját. Von Anhalt elhozná Budapestre, de előbb felújíttatná felesége apjának sírját.
Eltemették, de férje kivette a sírból, és hazavitte Gábor Zsazsa urnáját. Von Anhalt elhozná Budapestre, de előbb felújíttatná felesége apjának sírját.

December közepén, kilencvenkilenc évesen távozott az élők sorából, halála az elmúlt hetekben máris számos címlapot szolgáltatott. Úgy tűnik, itt lehet az újabb. A Bors elsőként írta meg: hiába szerette volna Gábor Zsazsa, hogy Budapesten, édesapja mellé temessék, férje úgy döntött, hogy Los Angelesben, Marilyn Monroe közelében, testvére, Gábor Éva mellett helyezik örök nyugalomra a hollywoo­di dívát. A nyilvános búcsúztatására Frédéric von Anhalt herceg egy több százezres kutyaszállító táskában vitte Gábor Zsazsa hamvait, majd a zártkörű temetést is megtartották.

A mai napig a világ úgy tudta, Gábor Zsazsa a Westwood Village Memorial Parkban nyugszik, a Bild című német lapnak azonban a férj elárulta: egyelőre ez nem igaz. Frédéric von Anhalt ugyanis a temetést követően hazavitte az aranyozott urnát.

Frédéric von Anhalt már a temetőbe is egy táskában vitte felesége hamvait © Northfoto

Zsazsa hamvai így most a bel-­airi villa hálószobájában, egy apró asztalon pihennek. Közvetlenül amellett a telefon mellett, amelyen Zsazsa órák hosszat beszélgetett a barátnői­vel. Férje a német lap megkeresésére azt is elmondta, miért.

Csípős

Szegény Zsazsa botrányos életében nem tudott annyi döbbenetes fordulatot produkálni, mint párja, aki szappanoperát kerekít a gyászból, az utolsó bőrcafatokat is lehúzva a tragédiáról. Kozák Ágnes

– Való igaz, a feleségemnek testvére, Gábor Éva mellett lenne a helye most a temetőben. De nem akartam egy olyan sírban hagyni, amelyen még tábla sincs. A fémlapot, amelyen a neve is szerepel majd, már készítik, de ez egy ideig eltarthat. Addig Zsazsa mellettem marad – magyarázta Frédéric von Anhalt.

Zsazsa és testvére Los Angeles-i síremlékét is újra parkosítaná a férj, aki még nem vetette el teljesen, hogy idén hazahozza őt Magyarországra, hogy kívánsága szerint édesapja, Gábor Vilmos mellé temesse el. A budapesti sírhelyet azonban előtte alaposan rendbe kell szedni, hogy „olyan pompás legyen, mint amilyen életet a díva élt”.

Zsazsa még mindig nem nyugodhat békében © Northfoto

S hogy miért a telefon mellé került Gábor Zsazsa?

– A feleségem imádott telefonálni. Amikor meg már ő maga nem volt képes rá, mindig hallani akarta, amikor én telefonálok. Most ismét lehetősége van rá – magyarázta Anhalt.