Celeb

Férje betegsége tartja távol a színpadtól Venczel Verát

Gergely Gábor

Létrehozva: 2019.04.08.

Hosszú ideje nem lép színpadra a Jászai Mari-díjas színésznő. Venczel Vera színházi balesete óta hiányzik az előadásokról, sérülése már a múlté, mégsem tért vissza a Magyar Filmakadémia életműdíjával kitüntetett művésznő a színházba.

Venczel Vera a Vígszínház társulatának tagja, de egyelőre hiába keressük nevét a színlapon valamelyik darab szereplői között. Pedig a színházkedvelő közönségnek nagyon hiányzik már a játéka. A művésznő nem véletlenül vonult vissza a reflektorfényből. 2015 decemberében a színpadon érte baleset, a Hegedűs a háztetőn című darab előadása közben megbotlott, és az esés következtében súlyosan megsérült: két helyen eltört a csípőcsontja. Hónapokig ágyban kellett maradnia, szinte mozdulatlanul fekve, mert a csípőcsontot nem lehet rögzíteni. Nagyon hosszú volt a felépülés, a rehabilitáció, most pedig a férjét verte le a lábáról a betegség, a színésznő otthon ápolja és mindenben segíti.

– Számomra most az a legfontosabb, hogy a párom felgyógyuljon – mondta lapunknak Venczel Vera. – Most minden, még a színészet is csak másodlagos, ezért nem is gondolkodom azon, mikor állhatok ismét a közönség elé. Érthető, hogy párja felépülése mindennél előbbre való számára, hiszen művészkörökben ritka az olyan kapcsolat, mint az övék: 47 éve osztja meg életét a grafikus, formatervező Györggyel, akivel az  Egy óra múlva itt vagyok című legendás tévésorozat forgatásán ismerkedtek meg. A várt visszatérésig maradnak a szép emlékek, amelyekből rengeteg megadatott a művésznőnek.

– Színészóriásokkal játszhattam együtt a Vígszínházban, akiktől rengeteget tanulhattam  – meséli. – Kiss Manyival, Pécsi Sándorral vagy Latinovits Zoltánnal élmény volt együtt dolgozni. Verát még gimnazistaként fedezte fel a szakma, első két filmjét a Karambolt és az Egy csónak visszafordul című alkotást középiskolásként forgatta, azóta több mint száz filmben láthattuk. A gyönyörű, fiatal tehetségbe szerelmesek voltak az ország férfijai, amikor a Kárpáthy Zoltánban vagy az Egri csillagokban főszerepet játszott.

– Apukám fertőzött meg. Rengeteget szavalt, én pedig hallgattam, és később már próbáltam vele mondani a verset. Mondta is, ebből a lányból színésznő lesz. Én pedig tudatosan készültem a pályára, beiratkoztam színjátszó szakkörbe, onnan fedeztek fel a filmrendezők, Esztergályos Károly és Máriássy Félix. Pedig akkoriban a színház volt a mindenem, többször is belógtam a próbákra, és visszafojtott lélegzettel figyeltem a színészeket. A lelkesedés persze önmagában nem lett volna elég, Venczel Vera tehetsége már fiatalon nyilvánvaló volt. Nem véletlen, hogy elsőre felvették a főiskolára, és az sem, hogy annak elvégzése után Várkonyi Zoltán azonnal szerződést kínált neki. Szinte minden este színpadon volt, az országos ismertséget mégis a tévé, a mozi hozta meg számára. Egymás után kapta a szerepeket, a rendezők versengtek érte. Amikor kevesebb neki való szerep találta meg a Vígben, hívták más színházak vendégjátékra, de mivel hűséges alkat, a Vígszínházhoz mindig visszatért. Ahogy a Vígszínház is hűséges hozzá. A teátrum vezetése nyilatkozatban tudatta, hogy továbbra is számol Venczel Verával a mű­vésznő hónapokig húzódó betegsége után. Sőt tavaly szeptemberben már visszatérését tervezték, férje betegsége azonban közbeszólt.   

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27399_resized.jpg?avcount=1713975912
origo.hu

Rendkívüli: ezt lépi a kormány a háborús üzemanyagárak miatt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27400_resized.jpg?avcount=1713975912
origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157935_auto_resized.png
metropol.hu

Váratlan bejelentés érkezett: ez Azahriah mindhárom Puskás-koncertjét érinti

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153606_auto_resized.jpg
vg.hu

Hatalmas bajban Ukrajna, az oroszok még az amerikai fegyverek érkezte előtt áttörhetnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17154698_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

9 krémes finomság, amihez a sütőt sem kell bekapcsolni!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27393_resized.jpg?avcount=1713975912
origo.hu

Több idős nő is felébredt a halottasházban - horrorfilmbe illő események játszódtak le

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27354_resized.jpg?avcount=1713975912
origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17153495_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Petra élő videóban reagált a gyalázatra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158143_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Rossz vége lett Curtis hajbeültetésének: „Keményen nézet ki”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158828_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Talán fentről nézett" - autóbalesetben halt meg a Katasztrófavédelem 27 éves munkatársa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/n9XenTjt0iIAButK3nyiJgRYZA-mGnGzl45IjTJrCo8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzA1YzY1YjhmYmUyZTQ1NWRhYjA0MTZjODJhYmMxYTUy.jpg
KÜZDELEM

Itt a vége? Fel akarja adni a versenyt a Next Top Model Hungary nagy esélyese