Féltékenység árnyékolja be Tóth Andiék produkcióját

Csak barátság van az egyre dögösebb x-faktoros énekesnő és duettpartnere, Berkes Olivér között, Andi barátja Péter mégis féltékeny.
Csak barátság van az egyre dögösebb x-faktoros énekesnő és duettpartnere, Berkes Olivér között, Andi barátja Péter mégis féltékeny.

Szombat este vé­get ért A Dal középdöntője, megvan a nyolc finalista: Kállay-Saunders András, Petruska, Oláh Gergő és a Mushu mellé Freddie, Vásáry André, a Parno Graszt, va­lamint csatlakozott a közönség által vigaszágon beszavazott Berkes Olivér, Tóth Andi duó. Ha a zsűrin múlik, biztosan nem jut tovább a fiatal páros, akiknél Frenreisz Károly a „kémiát” hiányolta leginkább.

Nem egyszerű feladat párkapcsolatban élni, és közben elhitetni a színpadon, hogy mély érzelmek kötnek a jóképű duettpartnerhez. Tóth Andin hatalmas a nyomás, hiszen szeretne maximálisan teljesíte­ni a színpadon, de kapcsolatát is félti. Szerelmével, a Spoon 21 zenekar énekesével még a műsor kezdése előtti utolsó percekben is turbékoltak a stúdió előtt.

– Peti látta az Olivérrel készült közös képeket, és hogy egyre inkább kezdenek összehozni minket az emberek, ami nagyon rosszulesett neki. Ezt tökéletesen megértem. Ezért nem is álltam le vele veszekedni, inkább megpróbáltam nyugtatni, és tudatosítani benne: őt szeretem, Olivér meg a duettpartnerem – mesélte Andi a Borsnak, hozzátéve: biztosan köze van a párjának ahhoz, hogy Olivérrel még a színpadon sem közelednek egymáshoz, de ezen szeretne a jövő héten változtatni. 
– Nagyon jó köztünk az összhang, és rengeteg érzelem sűrűsödik ebben a számban, de nyilván nem nyomulok rá Andira, hi­szen barátok vagyunk. Figyelünk egymás minden rezdülésére, és még többet leszünk közelebb egymáshoz – tette hozzá Olivér, aki nagyon boldog, hogy elnyer­ték nézők tetszését.

Freddie hisz a dalában

Az utolsó középdöntő mezőnyét – akárcsak az elődöntőben – ismét Freddie vezette Pioneer című számával, amivel 47 pontot szerzett.

– Úgy éreztem, a változtatásokat követően körülbelül öt pontot fejlődött a produkció, de azt nem gondoltam, hogy meg is kapjuk. Szeretnék ugyanilyen jól teljesíteni a jövő héten is, de most azon aggódom, hogy lehet-e a 47-nél még feljebb menni – morfondírozott az előadó, aki a pontok alapján a mezőny legesélyesebbje.
– Ez nem az előadók, hanem a dalok versenye, és én nagyon hiszek a miénkben – tette hozzá.

André kicsit álmodik

Az operaénekes, aki azt sem merte remélni, hogy dalát beválogatják a műsorba, történelmet írt A Dal idei szériájában: ő az első előadó, aki a legkritikusabb zsűritagtól, Pierrottól maximális, 10 pontot kapott.
– Először azt hittem, rosszul hallok. Nem is akartam elhinni, majdnem elájultam. Nagyon megtisztelő, illetve a többi zsűritag pontjai is, hiszen azok is elég magasak – mesélte a Borsnak André, aki nem mer nagyot álmodni, így most az a célja, hogy a legjobb négy között legyen.