Félszáz öltönyt készített Kordának a rajongója

Élete végéig szeretne öltönyöket varrni Korda Györgynek a művész egyik legnagyobb tisztelője, Mircse Béla szabó. Már közel félszáz darabot készített az énekesnek.
Élete végéig szeretne öltönyöket varrni Korda Györgynek a művész egyik legnagyobb tisztelője, Mircse Béla szabó. Már közel félszáz darabot készített az énekesnek.

Sokaknak feltűnhetett, hogy Korda György milyen elegáns, remekbe szabott öltönyöket visel. Ráadásul kétszer ugyanabban az öltözékben még nem sokan láthatták. Mi lehet Korda ruhatárának titka? S mennyibe kerülhet ez a pazar ruhatár?

Nos, a Bors kiderítette: az énekes évek óta egyetlen fillért sem költ öltönyre! A remek ruhákat ajándékba kapja rajongójától, egy hajdúnánási szabótól. Mircse Béla házhoz viszi neki a legfinomabb kelmékből készült, méretre szabott darabokat. Kedd délután is volt egy találkozójuk a Korda-villában, hogy kiválasszák a következő öltöny szövetét. Munka közben azt is elmesélték a Bors munkatársának, hogyan lett a rajongóból barát és személyes öltönykészítő.

– Egy debreceni koncertünk után mutatkozott be nekünk Béla és felesége. Azt mondta nekem, annyira szeret és tiszteli a művészetemet, hogy elhatározta, amíg élek, minden születésnapomra és karácsonyra készít nekem egy öltönyt – mesélte a Borsnak Korda György, aki eleinte nem vette komolyan az ígéretet, de hamarosan megérkezett az első ruhaköltemény a szabótól.

A jó barátok azóta már rutinosan dolgoznak együtt, Bélának már méretet sem kellett vennie Kordáról, hogy tudja, mekkora zakóra és nadrágra van szüksége. – Már körülbelül negyven-ötven öltönyt készített nekem, és egyik szebb, mint a másik – egészítette ki az énekes.

Mircse Béla a Borsnak elmondta: örömére szolgál Korda Györgynek öltönyöket készíteni, reméli, még hosszú évekig lesz munkája az énekes zakóival.

– A feleségemmel ketten készítjük az öltönyöket. El szoktunk küldeni öt-hat szövetmintát, amiből kiválasztják, hogy melyik tetszik nekik. Én csak annyit kértem a barátomtól, hogy tartsa a mostani súlyát, mert bevenni tudunk a nadrágokból, de bővíteni nem tudjuk azokat.

Klárika lapunknak azt is elmondta, ügyelnek arra, hogy kétszer ne lépjenek ugyanabban a ruhában a közönség elé.

– Többször előfordul, hogy egy éven belül kétszer is fellépünk ugyanabban a városban. Egy előadónak figyelnie kell az öltözékére. Gyuri szokta kiválasztani, hogy melyik öltönyét szeretné viselni, én pedig ahhoz választom a ruhámat.

Kizárólag Klárika vasalhatja az inget és a zakót. Férjének csak arra kell ügyelnie, hogy a fellépésig ne gyűrje össze a gyönyörű öltönyöket.
– Nagy becsben tartom őket, hisz egytől egyig különleges a szabásuk és az anyaguk is – mondja az énekes. – Az 55 éves pályámat ünneplő koncertsorozatra is készül egy szép öltöny, Béla és a kedves felesége már dolgoznak rajta.