Celeb

Félpucéran mentették az ájult nézőt a színészek

F. Zs.

Létrehozva: 2020.03.09.

A színészek a színpadról leugorva hurcolták le az öntudatlan nézőt az emeletről. Rajtuk kívül ugyanis nem volt férfiember, aki segített volna a cukorbeteg férfin.

Forrás: Csányi Krisztina

Váratlan esemény zavarta meg szombat este a Mozsár Műhely: Pucér fiúk olvasnak című darab bemutatóját, egy néző a kezdés után rosszul lett. A beszámolók szerint a férfi pillanatok alatt került életveszélybe: először levegő után kapkodott, majd elfehéredett, végül elvesztette az eszméletét is. A mellette ülők azonnal jelezték, hogy baj van, az ügyelő felkapcsolta a villanyt, az előadás megállt.

A fiút az összesereglettek próbálták felébreszteni, köz­tük volt or­vos is, aki épp ott ült az előadáson, eközben má­sok hívták a mentőket. Az események ek­kor vettek furcsa fordulatot: a néző az emeleten ült, ahova egy szűk lépcsősor vezet a földszintről. A mentők nem fértek volna el ott hordággyal, így az eszméletlen embert kézben kellett levinni. A segítők közül valaki elkiáltotta magát, hogy kellene két erős férfi, aki leviszi a fiút az emeletről, hogy a mentőbe tudják tenni, de nem mozdult senki.

A Bors egyik olvasójának elmondása szerint ekkor újra megismételték a felhívást: „Két markos legényre lenne szükség!” A nézőtér azonban mozdulatlan maradt… Egyedül egy hölgy pattant fel, aki vállalta volna, hogy leviszi a srácot, de szerencsére volt a színházban két férfi, aki nem gondolkodik, ha valakinek segítségre van szüksége. Simon Kornél és Márfi Márk, az előadás szereplői előléptek a takarásból, ők emelték fel a fiút és vitték le a lépcsőkön. Az előadás jellege miatt eddigre már félmeztelenre vetkőzött színészek, miután átadták az ájult beteget a mentőknek, visszamentek a színpadra, és rendben lejátszották az előadást. 

– Miután visszamentek a színpadra, Simon Kornél a nézők megnyugtatására, és azért, hogy visszazökkenjenek a nézők is, annyit mondott: „Show must go on!”, vagyis a show folytatódik, bármi történjen – mesélte a Borsnak az egyik szemtanú, majd így folytatta:

– Fantasz­tikus előadás, izgalmas volt, ahogy a színészek átszellemülnek. 

A Bors információi szerint a rosszul lett néző cukorbeteg, aki nem evett megfelelően az előadás előtt, ezért ájult el, másnapra tökéletesen jól érezte magát. 

Kerestük az ügyben Simon Kornélt, Márfi Márkot és a Mozsár Műhelyt is, de nem szerettek volna megszólalni, a darab rendezője, Böhm György azonban készséggel állt a rendelkezésünkre.

– Szomorú, megdöbbentő, sokkoló, hogy egyetlen férfi sem volt a nézőtéren, aki segített volna levinni az emeletről a fiút – kezd­te a rendező.

– Az előadás már öt perce ment, amikor rosszul lett a néző. Percek teltek el, mire a színészek nem bírták tovább, így ők mentek le, hogy segítsenek. Micsoda dolog ez? Ez nem lefagyás az ott ülők részéről, ez nem közöny, ez szimpla tahóság! Ami pedig még szomorúbb, hogy színházba járó, kultúrlényekről beszélünk. Az utcán átlépik az emberek azt, aki összeesik, mert azt hiszik, részeg, holott infarktusa van vagy cukorkómába esett, de azt gondolná az ember, hogy a színházi közönség ennél érzékenyebb, szociálisabb és együttérzőbb. Annak kellene lennie – tette hozzá Böhm, majd azt mondta:

– A jelek szerint a színészek nemcsak lelkiekben, gondolkodásban és szórakoztatásban segítik az embereket, hanem most már az életben maradásban is. Színházba kell mennünk, hogy megmentsék az életünket, ha rosszul vagyunk? Furcsa világ ez. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159515_auto_resized.jpg
origo.hu

Kiderült, kik építették Magyarország egyetlen piramisát - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27435_resized.jpg?avcount=1714073121
origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162975_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Iszak Eszter megmutatta: már ennyire gömbölyödik a pocakja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163048_auto_resized.jpg
vg.hu

A ferihegyi repülőtér visszavásárlása csak a kezdet: még százmilliárdokat költenek rá – ezek a tervek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162480_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Rossi remek állásajánlatott kapott – ezért mondott nemet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27427_resized.jpg?avcount=1714073121
origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162545_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 26.: pénteken a Bika megkapja a válaszokat, a Halak vonzza az embereket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157001_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a szervezőbizottság szégyene lenne" – Áll a bál Párizsban, nagy a baj az olimpia helyszínén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/RrFoiRwdy8ml50lA6R_0vYdpNLwF4BhGZNX3yW4agoY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzkzZjVlNDVlYWQzNDQxMjlhMzI2Yzg1N2NiZjI2MmEz.jpg
NÁSZFRÁSZ

„Ezt lelkileg nem bírom…” - drámaira fordult a helyzet, meghozta végső döntését a Házasság első látásra párja