Felmondott a köztévénél Gundel Takács Gábor

Tíz év után betelt a pohár, és úgy döntött, eljön a köztévétől. Szakmai okokból. Hogy ez mit jelent, arról senki sem beszél, de nyilván köze van az utóbbi hónapok történéseihez.
Tíz év után betelt a pohár, és úgy döntött, eljön a köztévétől. Szakmai okokból. Hogy ez mit jelent, arról senki sem beszél, de nyilván köze van az utóbbi hónapok történéseihez.

Gundel Takács Gábor a televíziózás egyik legszerethetőbb, szakmailag is elismert alakja. Betöltötte az 50-et, mégis simán felveszi a versenyt a fiatalokkal. Az olimpia alatt is téma volt a közösségi oldalakon, de még Sebestyén Balázsék is hangoztatták: miért nincs Gundi az olimpián, azonnal vigyék ki!

Legyen sport vagy vetélkedő, nem tud hibázni. Márpedig az MTVA-nál mindkettőben része lehetett. Két héttel ezelőtt mégiscsak úgy döntött: felmond. Próbáltuk tőle megtudni, hogy miért, de egész nap forgatott, és egyébként sem beszélhetne, hiszen a felmondási idejét tölti. Azt viszont megtudtuk, nem azért mondott fel, mert több pénzért elhívták egy másik csatornához.

– Biztosan nem azért megy el, mert kapott egy jobb ajánlatot. Gábor egyenes, gerinces ember – mondta egy televíziós informátorunk. – A lojalitása megkérdőjelezhetetlen, de ha eljön a pillanat, akkor megy. Higgadt, nem dönt elhamarkodottan. Ment eddig is, ha úgy érezte, már nem jó ott lenni, ha túl sok lett a megalkuvás. A felmondását szakmai okok miatt adta be, és valószínűleg soha nem fog ennél többet mondani. Az nem az ő stílusa.

Annak idején, amikor a TV2-től jött el, akkor is csak annyit mondott: zavarta, hogy sosem veregetik meg a vállát, hogy szakmailag jó, amit csinál, csak a nézettség számított, hogy legyőzik-e a konkurenciát. Amikor azt olvasta, hogy Gundel megverte Berényi Mikit, azt nem tudta értelmezni, mert neki a televíziózás nem a konkurencia legyőzéséről szól.

Mi vezethetett oda, hogy január 16-án Gundel Takács Gábor felmondott az MTVA-nál? Mik lehetnek azok a szakmai okok? Talán az, hogy tavaly év végén majd’ az egész stábot lecserélték, azokat, akikkel évek óta profin együtt dolgozott? Talán az, hogy elküldtek egy játékost, pontosabban majdnem játékost két nappal a felvétel előtt, politikai okok miatt? Ki tudja?

Az biztos, Gundi a felmondási ideje alatt, ami február közepén jár le, dolgozik, forgatja a Maradj talpon!-t, azt a műsort, ami jelentős nézettséget hozott a köztévének. Ami nélküle biztosan nem lesz ugyanaz. Gundel mindenekelőtt sportriporter, így könnyen előfordulhat, hogy egy sportcsatornánál folytatja pályafutását. Felkerestük a tévétársaságokat, hogy megtudjuk, terveznek-e a rutinos kommentátorral, és bár egyelőre nincs folyamatban tárgyalás, kiderült, hogy többen is szívesen látnák.

A köztévénél amolyan mindenes volt, szórakoz- tató és sportműsorokban is szerepet kapott. A Fradi új stadionjának avatóján Orbán Viktor kormányfővel interjúzott a gyepen © MTI

Sport TV: – Jelenleg komplett csapattal dolgozunk, ugyanakkor Gábor a Sport TV egyik alapító tagja, csaknem egy évtizeden át volt a kollégánk, amennyiben az élet úgy hozza, biztosan leülünk és beszélgetünk – válaszolta a Borsnak Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

Eurosport: – Amíg nem jelentik be hivatalosan a távozását, nem tudunk foglalkozni ezzel a kérdéssel – felelte kérdésünkre Szabó Gábor, a magyar szerkesztőség vezetője.

Spíler TV: – A TV2 Csoport sportcsatornáján a közeljövőben számos ismert arc feltűnik majd, de az ő kilétükről még korai lenne beszélni – reagált a csatorna sajtóosztálya.

DigiSport: – Most hallunk erről először, ebből kifolyólag pedig még nem is tervezhettünk vele – tudtuk meg Faragó András főszerkesztőtől.

Sikerember

A legendás vendéglátós dinasztia sarja, Táncsics-díjas újságíró, műsorvezető, sportriporter.
1983–1995 közt a Magyar Televízió Telesport szerkesztőségében állt alkalmazásban.
1991–97-ig dolgozott a Rádió Bridge-nél, 1999-től a Danu-bius Rádió reggeli műsorában, a Capuccinóban.
1996–2000 közt az Eurosport munkatársa. 2000-től a Sport1 TV-n szerepel.
2007-ben tér vissza a Magyar Televízióhoz. Kommentátora volt az Eurovíziós Dalfesztiválnak.
Több sikeres show- és kvízműsort is vezet, többek közt a TV2-n a Buzerát, az Áll az alkut. Az M1-en a Csináljuk a fesztivált, A Társulatot. Az MTV2-n a Játék határok nélkült, az MTV1-en A Dalt, az Eurovíziós Dalfesztivált és a Maradj talpon!-t. Számos olimpia és világbajnokság sportriportere, kommentátora.