Celeb

Feljelentés keseríti Weisz Fanni esküvőjét

K. Sz.

Létrehozva: 2018.08.09.

Csak egy alkalommal látta a modelliskolában a siket szépségkirálynőt Mária, aki hamarosan úgy érezte, egy Kész átverés-show-ban szerepel. Állítja, szabálytalanul követeltek tőle több százezer forintot.

Két nappal az esküvője előtt újabb botrányba keveredett Weisz Fanni. Mint korábban megírtuk, a modellt öt évre eltiltották a cégalapítástól, nem beszélve az elmúlt két évben felhalmozott három, ismeretlen összegű adótartozásáról, amelyek behajtása nemrégiben megkezdődött. A nagy napot azonban újabb botrány árnyékolja be: a híresség nevével fémjelzett modelliskola ugyanis több ízben nem adott számlát a befizetett képzés után. A Borssal az egyik megkárosított szülő, Ge­rencsér Mária osztotta meg a modelliskolával kapcsolatos ne­gatív tapasztalatait. A zalaegerszegi anyuka 15 éves, kilencven­százalékosan halláskárosult kislányát, Kittit vitte el Fanniék egyik válogatására.

– Komolyan érdeklődött már korábban is a modellszakma iránt. Amikor megláttuk Fanniék hirdetését, azt gondoltam, egy sikeres siket ember személyén keresztül kicsit növelhetjük a lányom önbizalmát – mesélte Mária. – Amint megérkeztünk, Fanni párja, Péter és Ádám nevű barátja rögtön amerikai és európai lehetőségeket vetítettek elénk, mindezért „csupán” egy félmilliós képzésre és portfóliókészítésre kellene vállalkoznunk. Fannival tudtunk pár szót váltani, mutatott pár lépést a lányomnak, rettenetesen kedves volt. Olyan érzésem volt, mintha semmiről nem tudna, ami körülötte folyik. Az üzleti részéből teljesen ki­hagyta őt a két férfi. A meghallgatás után különlegesen tehetségesnek tartották Kittit, és csupán 250 ezer forintba került volna a képzés, ha helyben kifizetünk ötvenet. A hirdetésben nem szerepelt, hogy a helyszínen öt­ven­ezer forintot le kell tenni foglalóként, nálam csupán tízezer volt. Péterék elvonultak, és megbeszélték, hogy hagyjam ott a pénzt, hétfőre pedig utaljak negyvenezer forintot – mesélte Mária.

Bár igen költségesnek tűnik a képzés, és a kedvezmény se mindennapi, Mária elutalta a pénz, ám az első óra után már érezte, valami nem stim­mel, ezért nem akarta, hogy kislá­nya továbbra is látogassa a kurzust.

– Jeleztem a bizalmatlanságomat, és hogy nem szeretnénk tovább a képzésen részt venni. Először kértek erről egy e-mailt.  Az első fordulat akkor jött, amikor ennek ellenére három részletben követelték a fennmaradó 200 ezer forintot. Felhívtam az ügyintézőjüket, aki arrogáns módon közölte: ha nem fizetek, akkor kötbért kell fizetnem, ami a képzés teljes díja, azaz 495 ezer forint, ezt egy ügyvédi levélben is megerősítették, sőt titoktartásra akartak kötelezni. El­küldtem egy ügyvédnőnek véleményezésre a szerződést, ami nem hogy formailag hibás, de egyáltalán nem jelezték, hogy nekem kötbért kellene fizetnem, pláne nem a teljes összeget. Mindeközben többszöri követelésemre se kaptam számlát a már befizetett 50 ezer forintról, korábban erre kitérő válaszokat kaptam a cégtől: menjek fel érte Pestre vagy ők majd leküldik. Az egyik utolsó levelemben jeleztem, hogy a NAV-hoz fordulok segítségért, ekkor hirtelen fenyegető hangnemből megértőre váltottak, sőt közölték, valami tévedés történt. Számlát azóta sem kaptam, így megtettem a feljelentést a NAV-nál – mesélte az édesanya.

Kitti azóta sem tért vissza a modellkedéshez, édesanyja szerint a történtek teljesen elvették a lánya kedvét. Mária szerint esete nem egyedülálló, ő maga két másik családdal is tartja a kapcsolatot, akik hasonlóan jártak.

– Szintén nem kaptak számlát. Volt, aki végigjárta a kurzust, kifogásolták a porfólió minőségét, továbbá a beígért munkák se jöttek – tette hozzá.

Fanni meg­kere­sé­sünkre annyit üzent, hogy ő csak szakmai ok­­­tatóként és men­­torként vett részt, a számlaadási protokol­lal kapcsolatban nem rendelkezik információval.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161213_auto_resized.jpg
origo.hu

Jürgen Klopp megtalálta a felelőst a Liverpool újabb kudarcáért

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27452_resized.jpg?avcount=1714110912
origo.hu

20+1: amikor a Simpson család előre látta a jövőt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163772_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Szürke a cella” – nyílt levelet írt magyar börtönéből az olasz antifa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163279_auto_resized.jpg
ripost.hu

Lehetetlen teszt, ha megfejted az emberek 1 százalékába tartozol

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163096_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A helyzet tovább romlott ukrán szempontból a fronton

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27450_resized.jpg?avcount=1714110912
origo.hu

Kocsis Máté: Nem az a lényeg, hogy Magyar Péter mit mond, hanem az, hogy a mögötte állóknak mi a céljuk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163611_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megdermedtek a járókelők: narancssárga UFO tűnt fel felettük

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163736_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elsírták magukat a rendőrök, amikor beléptek a lakásba: 6 hetes ikerpárt találtak holtan

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/3PQT3DZK8ttrhvmgA5h1WilgRXZLUPkeNvpLCbcZIXQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjMmFhYWUxZGJkNTQ5MmY4MTQwNGNkMGYxNzY5M2Ez.jpg
Házasság első látásra

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1l2YeCy2zLGxk9ZjV1iHiEDq1JC44MZP6OJUyYdsA_k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU0MzM1NmQ2NzE0NDQwMGJhZTFiNjRlNTAyYjg5MmVj.jpg
Testalkat

Aggódnak a rajongók Zoltán Erika új külsejét látva, megszólalt az énekesnő