Feláldozta a haját a szerepért a Barátok közt sztárja

A színésznő sajnálja, hogy parókát vagdalt ollóval, és hogy nem lett rövidebb a haja.
A színésznő sajnálja, hogy parókát vagdalt ollóval, és hogy nem lett rövidebb a haja.

Izgalmas résszel zárult pénteken a Barátok közt: Balogh Nóra ollóval nekiesett a hajának, miután megcsókolta Berényi Mikit, mert azt képzelte, ő az elhunyt férje. Bár azt hihettük, az ügyvédnőn eluralkodó elmebaj megnyilvánulását látjuk, valójában nem erről van szó.

– Bár Nóra erős nő, a férje az esküvőjük napján hal meg, és ez önmagában elég lehet ahhoz, hogy valaki elveszítse a kapcsolatot a külvilággal. Ráadásul kiderült, hogy Róbert megcsókolta Ágnest, így még azt az illúziót is elvették tőle, hogy boldog lehetett volna a férfival. Az, hogy Robi gyilkosság áldozata lett, és a lakodalom egyik résztvevője – tehát barát vagy rokon – ölhette meg, csak fokozza Nóra elkeseredését és paranoiáját – magyarázta a Nórát alakító Varga Iza.

A színésznő szerint mindez akkora teher és olyannyira feldolgozhatatlan tragédia, hogy az lenne a csoda, ha Balogh Nóra elméje nem bomlott volna meg. A Mátyás király tér lakói eddig nem tudtak segíteni neki.

– Nóra nem azért vágja le a haját, mert még őrültebb lesz, ez éppen a józanodás pillanata. Szabadulni akar az emlékektől, és új életet kezdeni. A többiek helyében én egyébként nem csak javasoltam volna, hogy forduljon pszichológushoz, hanem el is vittem volna – magyarázta a színésznő, aki karakterével együtt komoly változáson ment keresztül a forgatás alatt.

Igaz, hogy nem a saját haját, hanem egy póthajat tépett meg vadul, de az ő frizuráját is Nó­ráéhoz kellett igazítani.

– Az eredeti terv az volt, hogy a saját hajamat vágom le, de mivel egy jelenetet többször veszünk fel, nem lehetett a véletlenre bízni a forgatást. Sajnálom egyébként, hogy nem lett még rövidebb a „hajunk”, még drasztikusabb a változás, én akár abban is benne lettem volna, hogy borotvával essek a fejemnek. De Nóra nem elcsúfítani akarta magát, csak új életet kezdeni – zárta Iza, akinek csak kisebbik lánya bánja, hogy jó da­rabig nem tudja fésülgetni édesanyja hosszú hajkoronáját.