Feke Pál: Az anyaság a legszebb küldetés

Feke Pál számára a nő egyszerre édesanya és izgalmas partner, aki tökéletesen megtalálja az egyensúlyt a szerepei közt. A hölgyek erejéről, belső szépségéről és a modern nőkről a Rising Star zsűritagja írta le gondolatait.
Feke Pál számára a nő egyszerre édesanya és izgalmas partner, aki tökéletesen megtalálja az egyensúlyt a szerepei közt. A hölgyek erejéről, belső szépségéről és a modern nőkről a Rising Star zsűritagja írta le gondolatait.

Hogy milyen számomra egy igazi nő? Gondoskodó, családösszetartó és talán ami a legfontosabb: nagybetűs anya. A nők egyik kiemelt képességük az összetartó erejük. Harminchárom évesen már elmondhatom, hogy sok mindent átlátok a hölgyekkel kapcsolatban. Ha ez az összefogó erő nincs meg, akkor egy család pillanatok alatt darabokra tud hullani. A nők türelemmel, szeretettel és odaadással képesek egyben tartani a családot.

Tény, hogy az emancipációt követően, a mai modern világban a női és férfi szerepek egyre inkább felcserélődnek, de úgy vélem, a klasszikus nő mindig is jelen lesz a társadalomban. Persze már nem várható el, hogy a mai nők olyanok legyenek, mint dédanyáink – de nem is szeretnénk. Lenyűgöző, amikor egy nő egyaránt ki tud teljesedni a karrierjében, ugyanakkor édesanyaként is boldogan helytáll. Számomra az igazi nő nem csak édesanya, hanem nagybetűs nő, aki harmonikusan tudja ötvözni a két szerepkört. A hölgyek hihetetlen erővel képesek helyt­állni a háztartásban, a gyermeknevelésben és a munkájukban egy­aránt. Felteszem a kérdést: mi férfiak is képesek lennénk erre? Hiába a feminizmus, egy nőnek sosem szabad kevesebbnek éreznie magát azért, mert anyává vált. Ez egy igazi küldetés, melynél szebbet el sem lehet képzelni.

Az életemben két nő játszik meghatározó szerepet: az egyik az édesanyám, a másik a párom. Nem tudnék, és nem is akarok különbséget tenni közöttük, mindkettôjüket nagyon szeretem és tisztelem.

A női szépségről ezernyi verset és regényt írtak már, nekem viszont – bármennyire elcsépelt is a kifejezés – a belső értékek számítanak. A pályám során sokszor találkoztam már olyan hölgyekkel, akik kívülről tökéletesek voltak, ám belső butaságuk azonnal megcsúnyította őket. A belső kisugárzásuktól ragyognak a nők, és mi férfiak ezért a mélyről jövő csillogásért rajongunk értük.

Ha több kell az átlagosnál, keresse a Borsot a Magazinokkal!