Fedél nélkül maradhat Ganxsta édesanyja

Aggasztó hír érkezett Ganxsta Zolee édesanyjáról, a 87 éves Kossuth-díjas Kassai Ilonáról: adótartozásai miatt elvehetik a lakását.
Aggasztó hír érkezett Ganxsta Zolee édesanyjáról, a 87 éves Kossuth-díjas Kassai Ilonáról: adótartozásai miatt elvehetik a lakását.

Kassai Ilona az egyik leghosszabb ideje dolgozó színésznő, megközelítőleg hetven éve lépett először színpadra. Kossuth- és Jászai Mari-díjas, még ma is kapkodnak érte a szinkronstúdiók, a tévében minden második nagymamának ő a hangja. Bárhova is megy, ha megszólal, az emberek felkapják a fejüket.

A Bors úgy értesült: hiába a szakmai hírnév, a nagyszerű szerepek, Ilona néni kilátástalan helyzetbe került: derült égből villámcsapásként érte, amikor felszólítólevelekből arról értesült, hogy milliós adótartozása van, és félő, hogy a lakását is elveszik. A művésznőt akkor sikerült elérnünk, amikor egy szinkronstúdióból jött ki:

© Ridikül

– Távol áll tőlem a panaszkodás, és igen, van ilyen ügyem. Úgy gondolom, önhibámon kívül kerültem ilyen helyzetbe, de igyekszem megoldani. Nekem elég szolid lakásom van, és ahogy mindenki más, én is küzdök a megélhetésért. Ha a rezsimet kifizetem, és nem lennének szinkronmunkáim, fillérek maradnának csak ételre. A nyugdíjam nem elég arra, hogy megéljek, nagyon mostohán bánnak a színészekkel manapság – mondta a Borsnak az idős művésznő, akit szerencsére ellátnak munkával. Ugyan huszonöt éve lépett fel utoljára a Déryné Színházban, azóta is folyamatosan szinkronizál – immár ötvennégy éve.

– Hiányzik a színház… Játszottam nagy szerepeket, a Bánk bán Melindáját, az Othello Desdemonáját, és érdekes módon soha nem ismertek fel az utcán, most viszont, ha bemegyek egy üzletbe, és megszólalok, azonnal megkérdezik: ugye szinkronban dolgozik? Azt mondják, sok szeretet van a hangomban. Erről persze a volt férjeimet kellene megkérdezni – nevetett a művésznő.

© TV2

– Engem elkerült, hogy Pesten ünnepelt sztár legyek, de nem is hiányzott. Többet ért, amikor bejött egy-egy falusi néni, hogy megnézze, ugyanolyan emberek vagyunk-e, mint ők. Egyébként nem érzem magam annyira öregnek, hogy ne űzzem a hivatásomat, amit annyira szeretek – mondta.