Falják Cini varázsgombás videóját

– Bolondgombát vegyenek! – énekelte Zalatnay önfeledten, ám mint kiderült, sem ő, sem a videoklipben szereplő színészóriások – többek között Márkus László vagy Garas Dezső sem úgy értelmezte a dalt, ahogyan manapság szokás.
– Bolondgombát vegyenek! – énekelte Zalatnay önfeledten, ám mint kiderült, sem ő, sem a videoklipben szereplő színészóriások – többek között Márkus László vagy Garas Dezső sem úgy értelmezte a dalt, ahogyan manapság szokás.
Az internetes videók sztárja lett most, 2012-ben egy, a hatvanas években készült fekete-fehér, magyar „videoklip”. Zalatnay Sarolta, azaz Cini ugyanis jókedvűen dalolva arra buzdít: bolondgombát vegyenek! Ráadásul olyan művészek asszisztálnak mellette, és játsszák el zseniálisan a „betépettet”, mint Márkus László, Csákányi László vagy Garas Dezső. Márkus például keményen összecsap Csákányival, hogy melyikük kerüljön hamarabb sorra Cini varázslatos, kábító kosaránál, de kisvártatva felbukkan Garas Dezső, Kibédi Ervin, Rajz János, Agárdy Gábor és Lorán Lenke is. És amint ezek a színészóriások megkapják az „adagjukat”, ott helyben, a Moszkva téren „kábulatba esnek”.


Garas Dezső például önfeledten horgászik egy trafik tetején ücsörögve, később az egész társaság örömtáncot lejt a mai Moszkva tér közepén. Arról faggattuk Cinit: szerinte tisztában lehettek-e a neves színművészek azzal, hogy mihez asszisztálnak? – Meggyőződésem, hogy egyikünk sem úgy értelmezte azt a dalt, mint ahogyan manapság teszik – emlékezett vissza Cini. – Nekem pedig kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy miről szól a nóta. Egyrészt rettenetesen izgultam, hogy ilyen, modern szóval élve „nagyágyúk” közé dobnak be, másrészt azért őrjöngtem, mert nem akartam, hogy öregasszonynak maszkírozzanak – nevetett az énekesnő, akit néhány snittben anyókává változtattak.

Persze kézenfekvő a kérdés, hogy Cini időközben kipróbálta-e a mágikus kalapos „cuccot”, nos, az énekesnő őszintén válaszolt. – Soha eszem ágában sem volt kipróbálni, miután egyszer Angliában etettek velem ebből a bizonyos magic mushroomból. Olyan rossz élmény volt, hogy azóta valamiféle pavlovi reflex dolgozik bennem, tehát nemcsak a gombától, mindenféle ilyesmitől irtózom. Még az orvosi altatástól is tartok, így amikor lehet, inkább az érzéstelenítést választom, ha netán műtenek – fejtette ki Cini, aki másnak sem javasolja a varázsgomba-pörköltet.
Szabadi Klaudia