Facebookon kért segítséget - 3,6 millió jött a magyar művész számlájára

Sickratman, alias Paizs Miklós azt írta, nem tudja eltartani magát és a gyerekeit, ezért kiírta a számlaszámát.
Sickratman, alias Paizs Miklós azt írta, nem tudja eltartani magát és a gyerekeit, ezért kiírta a számlaszámát.

Annyira el volt keseredve, hogy a Facebookon kért segítséget a híres Buzi-e vagy? című sláger szerzője, Sickratman, alias Paizs Miklós. A Bëlgában is megfordult művész azt írta, februárban 22 ezer forintot keresett, van két lánya, munkát nem talált, úgyhogy megadta a számlaszámát.

Éjjel egy órára másfél millió forintot utaltak a számlájára, ami után a következő bejegyzést tette közzé:

„2. Helyzetjelentés. A világ sokkal tovább bonyolódott a szememben az elmúlt pár órában. Kaptam koncertlehetőségeket, aztán éjfél után valamivel megnéztem egy automatában a számlámat is, és 1 575 000 forintom lett. Ennyi pénzem még sose volt. Ösztöndíjnak veszem. Bűntudat nélkül fogok művészeti tevékenységet végezni. Köszönöm a lehetőséget, és többet ne küldjetek.”

Százhatvanöt forint – napok óta ennyi pénzzel a zsebében járt Paizs Miklós, amikor az egész zenészszakmát megdöbbentő lépésre szánta el magát. Sosem élt nagy lábon, de egy éve kilátástalanná vált a helyzete. Kipróbálta magát felhangénektanárként, készített hangjátékokat, részt vesz két színházi produkcióban, ujjbáboperát játszik, és mint dorombos is alkot, dolgozott teázóban, hiába.

– A február mindig a legdurvább hónap egy ze­nésznek, ilyenkor nem szervez senki semmit. Rossz érzés volt, hogy ezt ki kell írnom, azért is, mert van két kislányom és egy feleségem, akiket képtelen vagyok eltartani. De az önérzetemet már rég leépítettem. Most ér­tem a mélypontra – mondta lapunknak a zenész, aki maga is meglepődött azon, ami a kiírás utáni órákban történt. – Egymás után érkeztek a felajánlások, egy-kétezer forinttól ötvenezer forintig is. Kaptam számtalan felkérést is – magyarázta Miklós, aki az első kiírás után tizennégy órával leállította az adománygyűjtést. Ad­digra ugyanis 1 millió 575 forint gyűlt össze a számláján.

Frissítés: időközben az énekes/művész újabb helyzetjelentést adott, melyben azt írja, már majdnem négymilliót sikerült összegyűjtenie.

3. HELYZETJELENTÉSHa elkezdtem, akkor be is fejezem.Fölhívták rá a figyelmemet, hogy tegnap 4-kor zártak a bankok. Az...

Posted by Sickratman hivatalos on Friday, February 26, 2016