Fábry nyomdokaiba lép Sebestyén Balázs

Maga gyártja és vezeti majd a Gyertek át szombat este! című műsort Sebestyén Balázs. Úgy tudjuk, az RTL Klub azért adta a lehetőséget, hogy ne igazoljon át a TV2-höz.
Maga gyártja és vezeti majd a Gyertek át szombat este! című műsort Sebestyén Balázs. Úgy tudjuk, az RTL Klub azért adta a lehetőséget, hogy ne igazoljon át a TV2-höz.

Közel húsz éve van képernyőn, apránként nőtte ki magát a Z+ szeleburdi műsorvezetőjéből az RTL Klub vezető arcává Sebestyén Balázs, aki közben rá­diózni kezdett, tavaly pedig végre a nagy álma is teljesült, amikor késő esti show-t kapott.

A Gyertek át szombat este! igen szép nézettséggel futott, amiben persze nemcsak a műsorvezetőnek van meghatározó szerepe, hanem a gyártóknak is.

A show-t eddig Kovács Kristóf, a Showder Klub és az Esti Showder, az Activity Show, a Szulák Andrea Show és a Nagy Fogyás producerének cége jegyezte.

Információnk szerint azonban Kovács szerepét Sebestyén Ba­lázs veszi át, aki így egy személyben lesz műsorvezető és gyártó.

Leváltott producer

Kovács Kristófot telefonon értük el.

– Mi gyártjuk a műsort, igaz, rövid távú szerződésem van, a jogok pedig az RTL Klubnál vannak, így bármi előfordulhat – mondta a producer, aki azonban azonnal rávilágított, semmilyen meglepetésről nem lehet szó.

– A csatornának anno volt egy nagyobb kapacitáshiánya, és megkértek engem, segítsek beindítani a produkciót. Ehhez a mű­sorhoz nekem volt tizenöt éves tapasztalatom, talán ezért is eshetett rám a választás akkor – mondta Kovács Kristóf.

Jut is, marad is

Nagyágyúk nyomdokain

A hazai sztárvilágban sem ritka, hogy valaki gyártja és vezeti saját műsorait. Fábry Sándor szintén éppen Kovács Kristófot váltotta a Showder produceri székében, Hajdú Péter pedig évek óta maga készíti a Frizbit. Sváby András is saját cégével gyártatott műsorokat annak idején a TV2-nek.

Úgy tudjuk azonban, azonkívül, hogy belső gyártásra áll át a műsor, más oka is van annak, hogy Balázs kapta meg a show készítésének jogát.

A csatorna ezzel a kedvező döntéssel akarta megakadályozni, hogy a műsorvezetőt jó pénzért elcsábítsa a TV2, amire a korábbi hírek szerint igenis nagy esély volt. Ez ugyanis egy egészen más helyzet: Balázs eddig is kiemelt gázsit kapott az RTL-től, azzal viszont, hogy maga is gyártja a műsort, sokkal többet kereshet.

Az igazi nyereség azonban számára, hogy gyártóként a televíziózás világá­ban felsőbb osztályba lépett. Ahogy pestiesen mondják, ez már egy másik kávéház.

Már szervez

Csupán egyvalami szegheti most Balázs kedvét, ha a műsort ko­rábban gyártó cég viszi az em­bereit. Balázs azonban már felkészült a show gyártására. Úgy tudjuk, a régi stábtagok mellett újabb szakemberekre is támaszkodik a műsorvezető cége. A ré­gi-új csapata már el is kezdte a sztárok leszervezését a szombati show-khoz.

Balázst és a csatornát is kerestük az ügyben, de csak az RTL-től kaptunk választ. „Az RTL Magyarország magánvállalkozásként szabadon dönthet, hogy szórakoztató műsorait mi­lyen gyártókkal és mi­lyen feltételekkel készítteti el. Ugyanez mondható el a Gyertek át szombat este! második évadáról is” – tudatta a Borssal a csatorna sajtóosztálya.