Ezek a fotók bizonyíthatják Marilyn Monroe eltitkolt terhességét

Várandós pocak és Marilyn Monroe? A most előkerült fotók alapján úgy tűnik, az ötvenes- hatvanas évek legendás szexszimbóluma valóban gyermeket várt.
Várandós pocak és Marilyn Monroe? A most előkerült fotók alapján úgy tűnik, az ötvenes- hatvanas évek legendás szexszimbóluma valóban gyermeket várt.

A fotókat a színésznő legjobb barátnője és bizalmasa, Freida Hull készítette 1960 júliusában, az akkor 34 éves díva gömbölyödő pocakjáról New Yorkban, a Fox stúdió előtt. A képek jelenlegi tulajdonosának, Tony Michaelsnek maga Frida mondta: Marilyn biztos volt benne, hogy a gyermek apja nem a férje, hanem a francia szívtipró, Yves Montand.

Marilyn és a házas Montand a Szeressünk! című film forgatásán ismerkedtek meg 1960 februárjában, és azonnal beindult köztük a kémia. A lapok akkoriban lázasan cikkeztek a sztárpáros hirtelen fellobbanó viszonyáról, s arról, hogy szexuálisan túlfűtött jeleneteiket a forgatási napok végén, zárt ajtók mögött folytatták kettesben.

Ha ez igaz, Marilyn könnyen lehetett a júliusi fotókon négy hónapos terhes. Az állítólagos gyermek végül nem született meg, de azt nem tudni, hogy a díva elvetélt vagy elvetette a magzatot. Marilyn ebben az időszakban Arthur Miller író felesége volt, ám kapcsolatuk már nem volt felhőtlen. A forgatás alatt Monroe és Arthur Miller egy Beverly Hills-i hotelben szálltak meg: a szomszéd szobát pedig Montand bérelte a feleségével, a gyönyörű francia színésznővel, Simone Signoret-val. A viszonyról Signoret is tudott, állítólag egy alkalommal rá is nyitott a párra.

© NorthFoto

© NorthFoto

– Ha Marilyn szerelmes a férjembe, az azt jelenti, hogy jó ízlése van, hiszen az tetszik neki, aki nekem is – nyilatkozta akkoriban Simone. Később Montand is bevallotta Marilynnel folytatott viszonyát. – Odavagyok a feleségemért, de mit volt mit tenni – mondta, utalva Monroe ellenállhatatlan bájaira.

© AFP

Befolyásos férfiakat választott

Marilyn Monroe háromszor ment férjhez, 1942-től 1946-ig James Dougherty rendőrtiszt volt a férje, majd 1954-től egy évig a baseball legenda, Joe DiMaggio felesége volt. Az írózseni, Arthur Millerhez 1956–ban ment hozzá, 1961-ben váltak el. Híres románcai voltak John F. Kennedy elnök, akinek hírhedt, utolsó fellépését adta, elénekelve a Happy Birthday Mister President-et. Miután az elnök kikosarazta, öccsével, Robert Kennedy-vel vigasztalódott.

Három vetélés

Három vetélés Monroe mindennél jobban vágyott gyermekre, ám korábban háromszor elvetélt. Súlyos nőgyógyászati problémával, endomteriózissal küzdött. Ilyenkor a méh nyálkahártyája a méhen kívül is megtalálható a szervezetben, ami meddôséget okozhat. Kialakulását gyógy stressz is okozhatja, melyek egyike sem állt távol Monroe-tól.