Celeb

Eszenyi is belebukhat a zaklatási ügybe

kbv

Létrehozva: 2017.10.26.

Fáy Miklós, a neves kritikus sokkoló jegyzetet írt Marton László molesztálási ügye kapcsán: szerinte Eszenyi Enikő tudta, mit művel színháza főrendezője.

Marton László molesztálási ügyének kirobbanása után jó néhány nappal egy egészen megdöbbentő közleményben jelentkezett kedden a Vígszínház, illetve annak direktora, Eszenyi Enikő. A színésznő úgy fogalmazott, hogy ő nem tudott semmiről, amiről azok a hölgyek beszélnek, akik szerint a teátrum falai közt évekig molesztálták őket.

Fáy Miklós kritikus szerint azonban ez lehetetlen. Ha így is van, véli Fáy, ez nem menti fel Eszenyi Enikőt a felelősség alól. Fáy leírta, a Vígszínház közleménye a tegnapi napon ötször is megérkezett a postaládájába, és mindig azt hitte, javítottak rajta az előzőekhez képest, hogy „bocs, az előbb nem mondtam igazat”.

„De nem, ötödszörre is benne maradt, hogy az igazgató asszony azt állítja, ő erről a Marton-kérdésről sem igazgatósága, sem színésznősége alatt nem hallott. Egyébként sem egy nagy védekezés, hogy az igazgatónak fogalma sincs, mit művel a főrendező a próbákon és a próbákon kívül, de sajna van közös ismerősünk, akivel beszéltek erről, mármint hogy a főrendező úr zaklatja a színésznőket. Emlékeim szerint Eszenyi Enikő akkor azt mondta, hogy ő maga a kivétel, akit Marton nem környékezett meg. Amit egyébként készséggel el is hiszek. Azt is tudom, hogy valamit mondani kell ilyenkor, de ez így nincs egészen rendben” – fogalmazott Fáy, aki szerint többen is lehetnek Martonon kívül, akik reggelente idegesen kapcsolják be a számítógépüket, hogy az ő nevük nem került-e elő hasonló ügyben.

Fáy levele egyébként azért is érdekes – bár lehet, hogy nem ezt volt szándéka közölni –, mert eddig az érintett nőkön és Sárosdi Lilla férjén, Schilling Árpádon kívül senki nem ismerte el, hogy tudott arról, ami nyílt titok volt a szakmában. Eszenyi Enikő azonban ezek szerint legalább egy emberrel beszélt erről. Így viszont jogos a kérdés, hogy ha az igazgató tudta, hogy mik történnek a színház falai közt, miért nem tett semmit

 Fáy úgy fogalmaz, „ha valaki azt képzeli, most jött el a tisztázás kora, az eléggé téved, ha egyszer a tisztázás is hazudással kezdődik”.

Tény, hogy Eszenyi Enikő rendkívül kényes helyzetben van: hallgatása és megszólalása is felér egy vallomással.

Stohl pontosította az álláspontját

Stohl András, Pataki Zita a Class FM reggeli műsorában újból nyilatkoztak, pontosították álláspontjukat, Marton László zaklatási ügye kapcsán. Az egész stáb nevében elhatárolódtak, a színész így fogalmazott:

– Én is, Stohl András és az egész Morning Show stábja – mindenki, szerkesztőstül, mérnököstül, technikustól, PR-ostul – messzemenően elítéli a nőkkel szembeni erőszakot, bántalmazást. És ez a legtermészetesebb dolog – mondta Stohl. Pataki Zita a Borsnak ezt megerősítette és elmagyarázta, miért volt félreérthető az első megszólalásuk.

– A pénteki felvételt keddiként tálalták, pedig az időnek nagy jelentősége van. Kiragadtak részeket a szövegkörnyezetből, az elejét, végét levágták. A rovat címe, hogy Ki a face? Én hozom az éjszaka híreit, főleg külföldieket, hiszen akkor ők vannak ébren – magyarázza Zita. – Ezen a hajnalon arra ébredtünk, hogy a színésznő megnevezte a rendezőt, aki zaklatta. Ezzel a hírrel teli van a Facebook, ritka, hogy egy téma ennyire kiveri a biztosítékot. Én vetettem fel a témát, amire a két férfikollégám reagált. Nem szóltam közbe, mert az én dolgom lezárni a beszélgetést. Akkor ott az adásban bennünk is az első döbbenet volt. András is ennek hatása alatt mondta, hogy ő nem így ismerte Martont. Ezért nem mindegy, hogy melyik nap volt ez a beszélgetés. Ezért beszélt arról is, hogy ő is meg szokta simogatni a vállam, és csapott már a fenekemre. Húszéves haveri vi­szonyban egyszer. De ez két embe­ren múlik, ez a mi kapcsolatunkba belefér, nem hiszem, hogy magyaráznom kéne. Sajnálom, hogy ezt ennyire félreértették. Két szakértőt is behívtunk, hogy elmondják, hogyan kezeljen egy nő egy ilyen helyzetet. Fái

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17139654_auto_resized.jpg
origo.hu

Miley Cyrust brutálisan összeverték egy női vécében

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27176_resized.jpg?avcount=1713432618
origo.hu

Elképesztő: kiderült, ki miatt nincs béke

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140036_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Óráink vannak hátra: brutális erővel csap le ránk az időjárás

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17131614_auto_resized.jpg
vg.hu

Arany: egyszer az életben adódik olyan lehetőség, amit az iráni támadás hozhat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135677_auto_resized.jpg
ripost.hu

Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140333_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Meteorológusok: nem biztos, hogy természetes okból zúdult özönvíz Dubajra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27175_resized.jpg?avcount=1713432618
origo.hu

Brutálisan összeverték Miley Cyrust

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17063274_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1713432618
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713432618
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17137010_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elfogadta a parlament: teljes mértékben betiltják a cigaretta árusítását

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130831_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyon aggódnak a rajongók Zimány Linda miatt - most szúrták ki a testén

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/5vE3H5LzL3lEqrsysi1s_tns4m8s0BEsheVqwCJOeFY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4NDFiZDZkNjg3MTQxZWM4MjhlNzIxNjk5Yjg0MjM0.jpg
Függőség

Pásztor Erzsi drámai vallomása: Alkoholista férje miatt kellett elválniuk

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/hYeVtcS2A6k73D9DeSnuancQ7cvWpl01cdz2QvZnlA8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1MmY4NjFmZmY4YTQxNjI5MjBiYjMzOTEzZDc3ODdm.jpg
ZSENI

Milliókat kaszálhat Azahriah koncertjén egy szemfüles magyar